Ett dukat bord!


Att duka ett bord är viktigt i vardagen. Jag vet att vi ofta är stressade och att tiden inte alltid räcker till allting vi vill göra. Att duka ett bord behöver inte ta lång tid och man kan ha en dukning som man ofta gör men det gör så mycket för välbefinnandet. Ögat vill nämligen också ha sitt och det är viktigt att tillfredsställa alla sinnen!

Det enda man egentligen behöver är lite fina servetter och blommor på bordet gör att det enkelt blir fint!

DSC05629

Hemma  har jag en helt låda med servetter och köper så fort jag hittar några fina. Själv gillar jag av någon anledning prickiga väldigt mycket i olika färger och det kan ni ju se här! 🙂

DSC05625

Här nedan har jag dukat med de fantastiska besticken som nu även finns i vår webshop som en nyhet. Om det är något som gör mig flad så är det färglada detaljer. Besticken finns dock även i t e x Bambu och jag kommer även lägga till andra i trä och blackwood.

DSC05616

Det är samma sak med porslin. När jag hittar vackra enskilda delar så köper jag gärna det. Som dessa underbara hjärtan. Porslinet är från Designers Guild och något jag har samlat på och har en hel del i olika färgställningar för jag älskar färg!

DSC05607

DSC05605

DSC05569

DSC05562

Det är vackert med enkla ekblad i en vas. Så enkel men ändå så vackert och det kostar inte en krona för man kan plocka det ute vid den här vackra årstiden!

DSC05563

Man kan även välja att köpa ett tyg och göra en vacker duk av! Ni hittar en beskrivning av hur man gör här. Tyget som jag valt här nedan heter Kashgar och finns i många olika färgställningar och ni hittar dom HÄR i vår webshop. Jag har även tidigare gjort ett inlägg om hur man syr en duk för dom som tycker det är knepigt att räkna ut hur mycket tyg som går åt och så vidare. Ni hittar det inlägget HÄR

IMG_4503

Det var lite inspiration tilll det dukade bordet och men behöver inte göra det så komplicerat. Bara fina servetter i glasen gör det lite extra festligt! Hoppas ni får en underbar lördag och att jag inspirerat någon till att sy en duk till bordet kanske!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.