Sömnad av kuddar med dragkedja – enklare än du tror! 2 kommentarer


Att göra fin hemma vill väl de flesta. Att sy egna kuddar är en skön tillfredsställelse att veta att man sytt det själv. Jag är själv en riktig tygnörd. Det är fortfarande en otrolig tillfredsställelse att göra sin egna kuddar!

Självklart syr vi på Pretty Home upp kuddar åt dig om du inte vill göra det själv. Du väljer tyger och vi syr upp i den storleken du vill ha och precis som du väljer att de skall se ut. Att få en kudde uppsydd på Pretty Home kostar, förutom tyget, 450 kr/ kudde. Då ingår sömnad med dragkedja och en innerkudde i dun och priset är oavsett storlek. Vill du har en kudde med vingar så är priset 550 kr/ kudde.

Här hittar du min beskrivning om hur man syr kuddar med dragkedja som du kan följa från ett tidigare inlägg HÄR. Här nedan kommer lite olika tips på hur man kan sy och att man med fördel kan välja olika tyger på fram- och baksida.

Här nedan ser ni en mängd olika kuddar och flera av dem har ett annat tyg på baksidan, vilket gör att kudden blir en helt annan om man vänder på den!

DSC04569

Då vet du på ett ungefär vad du kan tjäna in i pengar om du syr kuddarna själv. Det du måste ha hemma är självklart tråd i samma färg som tyget du skall sy i, samt en dragkedja och så tyg förstås till kudde och eventuellt detaljer som vingar på sidorna!

DSC04506

När man syr kuddar så klipper man till tyget i den storleken som kudden är. Om kudden har storleken 50×50 cm så klipper du tyget exakt 50 x 50 cm då blir överdraget perfekt i storlek när du sytt klart kudden med 1 cm sömsmån runt om. Många gör misstaget att klippa överdragen lite större än kudden och då blir det inte fint om kudden inte fyller ut överdraget tillräckligt mycket.

Som karameller…

DSC04493

Härliga färger…

DSC04179

När du klippt till tyget i den storlek du vill ha så zik-zakar du alla kanter runt om, eller också har du somo jag en overlock-maskin som är en modernare maskin som gör en massa jobb åt mig, bland annat detta! Men det är inget man behöver utan det är för mig som syr så mycket.

DSC04482

..och vänder man på den…

DSC04481

Sedan finns det en hel kollektion med kantband som man kan använda att sy på gardinen eller varför inte på en kudde…

DSC04446

Här med ett av de vackraste banden jag sett, med små rosetter och pärlband. Kudden blir verkligen som ett smycke!

DSC04186

..och här nedan med glaspärlor…

DSC04378

…eller som nedan en otroligt vacker lyxig kudde med band runt om och tanken är att kudden skall ligga ner som ett smycket!

DSC04174

Det är här ni också ser hur bra det blir när man blandar randigt med mönstrat och svart/vitt!

DSC04172

Tänk på att börja sy vanliga kuddar utan kantband eller vingar. Man måste kunna krypa innan man kan gå….som det heter! Lycka till så kommer jag snart med en beskrivning om hur man syr kuddar med vingar!

 

 
Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Sömnad av kuddar med dragkedja – enklare än du tror!

 • Linda

  Kan man beställa innekuddar av dig? Jag behöver ett format som inte är helt enkelt att hitta. Egentligen skulle jag behöva ha hjälp med att sy om några kuddfodral också. Jag lämnade in dem till en sk. sömmerska då min symaskin krånglade men hon sydde i dragkedjan på ett otroligt fult sätt och även om det inte syns jättemycket så irriterar jag mig på det.

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej Linda,

   Visst kan du köpa innerkuddar av mig. Jag är dock inte säker på att jag har det mått du vill ha, men låt mig veta vilket så kan vi säkert lösa det. Egentligen jobbar vi inte med ändrings-sömnad. Nästa gång du vill ha något uppsytt så hjälper vi självklart till. Dragkedjan skall inte synas när man syr i den i en kudde den skall vara dold då man syr den innanför tyget.
   //Berith