Cake pops är ett perfekt julgodis, och därför tänkte jag ge er mitt recept på dessa idag. Det gäller att planera allt man vill ha gjort innan jul eller till glöggpartyn. Dessutom så ser cake pops vackra ut på vilket bord som helst och fantastiska till godisbordet på jul! Man kan så klart göra varianter på cake pops med vit eller mörk choklad. I denna omgång har jag valt att göra med vit choklad och strössel med fina färgglada kulor på toppen innan chokladen smälter. Jag har även ett tunt sidenband som jag dekorerat varje cake pops med. Ser otroligt fint ut. Eller hur?


Recept Cakepops med Ballerina Kladdkaka, ca 25 stycken
2 pkt Ballerina Kladdkaka
200 g Philadelphia Original
Doppa i vitchoklad
400 g vit choklad
15 pinnar
Dekoration:
Färglad strössel
Rosa sidenband
Gör så här:
Lägg samtliga Ballerina Kladdkakor i en vanlig fryspåse/plastpåse och mosa dom med handen.
Därefter häller du ut innehållet i en matberedare. Tillsätt Philadelphia Original och låt matberedaren jobba ihop ingredienserna till en jämn och fin smet.




När smeten är klar och är jämn och fin så ställer du in smeten i kylen i cirka en timma. Detta för att den skall bli lite hårdare och då blir det lättare att rulla till bollar. Jag brukar få ut ca 25 stycken.

Sedan är det dags att fästa pinnarna. Smält 50 gram vit choklad i microvågsugnen, och doppa pinnarna i chokladen innan du sticker ner den i Cake Popsen. På så sätt sitter pinnen fast ordentligt och lossnar inte när sedan gästerna skall serveras.
Det är viktigt att göra det med smält choklad så att dom inte åker ut och någon får chokladen på kläderna. Ställ sedan in alltsammans i kylen och låt stelna i minst 4 timmar men gärna över natten. Därefter smälter du all vit choklad och doppar samtliga chokladbollar i vit choklad.
Tänk på att lägga på strössel precis efter att du doppat dom så att den fäster innan chokladen stelnar. Man får helt enkelt göra en liten produktions-line!

Sedan lägger man på eventuellt strössel när man tar upp varje chokladboll ur chokladen då choklad stelnar väldigt fort.

Som jag sa har jag även ett tunt rosa sidenband som jag skall knyta runt varje Cakepops. Jag tycker att det är så himla roligt att göra det där lilla extra. Det kanske är lite överkurs men jag älskar att göra fint som ni vet!

Sätt in i frysen
Sätt sedan cake pops i frysen i minst 4 timmar innan du rullar/doppar dom i vit choklad. Det är bra om dom är genomfrusna för då hinner dom inte smälta när det är dags för doppning i vit choklad.


Jag doppade varje cake pops i den vita chokladen och strödde sedan lite fint strössel som jag hittade på Ica som ser ut så här!

Så här underbara ser dom ur och nu återstår bara att knyta rosetter runt resten också!



Cake pops är ett perfekt julgodis och jag hoppas ni gillar mitt recept och som ni vet är det bara fantasin som sätter stopp för hur man skall dekorera dom.