Jag vågar sticka ut näsan och säga att detta är det godaste i potatisform som jag någonsin har ätit. Dillslungad färskpotatis är ett måste i sommar! Färskpotatis är god redan som den är, men med detta lilla tillägg så blir den helt oemotståndlig.
Det blir inte sämre av att det är välidigt enkelt att göra så man behöver egentligen inget recept. Om man aldrig har gjort dillslungad färskpotatis förrut så kan det vara bra att få receptet, men sedan går det som på räls. Jag vågar lova att man kommer till potatishimlen när man äter denna!

Hur enkelt som helst att göra! Detta är sommarens godaste potatis alla kategorier.
Recept på dillslungad färskpotatis
Förskpotatis
1 tsk salt vid kokning
Tillredning:
50 gram smör
1 kruka dill
Flingsalt vid blandning
Gör så här
Koka potatisen som vanligt med ca 1 tsk salt och lägg en dillkvist i vattnet att koka med. Låt dom koka klart och häll sedan av vattnet och ta bort dillkvisten som kokat med i vattnet. Lägg därefter i smör och sätt på locket. Låt sedan smöret få smälta en stund. Hacka dillen fint. Man kan nästan inte ha förmycket dill. Jag använde en hel kruka dill för två personer som jag köpt i butik.

Lyft på locket och strö på ca hälften av dillen och flingsalt efter egen smak.
Blanda sedan dill och flingsalt med en matsked i kastrullen tillsammans med det smälta smöret. Gör om samma sak igen, men spara lite dill till garnering när du häller upp potatisen på ett vackert fat. Strö sedan sista dillen och ytterligare lite flingsalt ovanpå. Färdig att servera!

Jag bjöd på varmrökt lax med dillslungad färskpotatis tillsammans med romsås. Det var magiskt måste jag säga!
Pingback: Dillslungad färskpotatis är ett måste i sommar! - Bloggfeed
Pingback: Dillslungad färskpotatis är ett måste i sommar! - Inredningsfeed