Enkel och nyttig lunch med Keldasoppa!


Hur gör man en enkel och nyttig lunch med Keldasoppa. En sak är i alla fall säker att det är enklare att planera sin lunch när man jobbar hemifrån. Man kan inte längre skylla på att man inte hann för det är bara att planera och kylskåpet är inte långt bort. Något som i och för sig kan vara både en fördel och en nackdel.

Enkel och nyttig lunch med keldasoppa
Enkel och nyttig lunch med Keldasoppa

Keldasoppa med broccoli och en sallad

1 pkt kelda soppa (jag väljer alltid att ha Toscansk Tomatsoppa i kylen)

Broccolibuketter

1 avokado

Sallad

Jag brukar köpa kelda soppor att ha i kylen för sådana dagar som jag har ont om tid! Jag kokar lite broccoli som jag tar från frysen. Värmer soppan och häller upp i skålar. Det är 5 dl i ett paket och det blir perfekt för två personer. Tar sallad från min hydroponiska odling. Hackar sallad och delar en avodkado i mindre bitar. Några tomater åker också ner. Att maten blir väldigt vacker att titta på är också härligt!

Lunch serveras i orangeriet
Lunch serveras i orangeriet så får man lite sol på köpet

När broccolin kokat klart lägger jag ner den i soppan och serverar med en sallad intill.

Att äta balanserat utan att banta

Just nu försöker jag äta balanserat utan att på något sätt banta. Jag försöker få i mig rätt typ av mat och se till att jag äter men jämna mellanrum så jag att kroppen kan bli mer balanserad igen. Människan är en underlig prick. Vi vet exakt vad som är bäst för oss, och vad vi borde göra. Ändå tenderar vi att frångå det av skäl som inte är helt klara! Jag försöker dra ner på kolhydrater men äter kolhydrater i någon form dagligen. Jag ökar i stället grönsaker och tar mindra kohydrater. Äter jag tacos så köper jag mini-skal och så vidare!

När jag äter mycket grönsaker så känner jag nästan omedelbart att jag inte alls får några blodsocker fall. Kroppen får ett jämnt och bra blodsocker. Jag odlar massor av grönsaker och sallad har jag som sagt i min egen hydroponiska anläggning och det betyder att det alltid finns färsk sallad. Jag har byggt min hydroponiska odling av Ikea lådor och tips på det hittar ni HÄR. Det måste jag säga är en otrolig fördel. Att kunna äta färsk sallad året om är en fröjd.

Hoppas ni får en härlig dag. Här i Göteborg skiner solen men det är fortfarande väldigt kallt ute. Nu skall jag ställa ut lite växter för fortsatt avhärdning!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.