Falukorv med potatis


Detta är en av de maträtter som finns på min matlista. Jag gillar korv väldigt mycket, men äter bara det vid ett fåtal tillfällen och när jag väljer korv så väljer jag en korv med omsorg med mycket kötthalt. De är mycket dyrare så klart men det är värt varje krona. Så nästa gång du handlar så titta på innehållet. Det gör skillnad!

Jag är av en åsikten att man måste ha en livsstil som man kan leva med över tid. Man påverkas väldigt mycket av sin uppfostran och vad man åt när man var liten. Själv fick vi husmanskost mitt hem men alltid med mycket grönsaker. Jag älskar därför broccoli, blomkål, majs, bönor, spenat, morötter, rödbetor, brysselkål. Jag skulle heller aldrig kunna tänka mig att utesluta potatis, pasta och ris. Det skulle dessutom var förödande för min träning. Jag äter inte mer än jag gör av med och igår var det en träningsdag och när jag kom hem så gjorde jag falukorv i ugn med skivad potatis och lök.

Falukorv i ugn med korv med hög kötthalt

IMG_1457

1 Falukorv

Ostskivor eller riven ost

Potatisar skalade och skivade

1 gul lök

2 dl grädde

Salt och vitpeppar efter smak

Man tar en ugnsfast form och smörjer. Tar sedan falukorven och skär små snitt med ca 1 cm mellanrum, i dessa mellanrum lägger man en halv ostskiva eller lite riven ost. Man skivar potatisen tunnt och varvar potatis och hackad lök och kryddar med salt och peppar i varven. Häll på 2 dl grädde och strö över riven ost. Sätt in det hela i ugnen på 225 grader i ca 40 minuter eller tills potatisen är mjuk.

Så kan en vanlig tallrik se ut för mig efter tuff träning. Nu fattas brysselkålen som sedan tillkom! 🙂

IMG_1458

3 skivor korv, potatis, sallad och brysselkål.

Hoppas ni får en bra start på er dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.