Godaste pastan i världen!


I dag är det fredag och då fick jag välja precis vad jag ville att ha till middag! Då blev det pasta med valnötter och mozarella! Alltså om ni inte provat denna vegetariska rätt så måste ni bara göra det. Jag blev fantastiskt överraskad första gången jag fick denna pasta och det har helt otippat blivit min absoluta favorit av maträtter!

Jag är fullkomligt förälskad i denna vegetariska pastarätt med soltorkade tomater, valnötter och mozzarella som är så enkel men så himmelskt god!

Receptet är fantastiskt enkelt och ni måste bara pröva det. Ni kommer tacka mig det är jag helt säker på! Dessutom enkel att göra och ni skulle definitivt kunna bjuda gäster på denna rätt. Se bara till att det finns tillräckligt för den är så god att alla vill ha mer.

Det finns dock en sak som är viktigare än något annat. Pastasorten. Det måste vara rätt pastasort. För en riktigt pastanörd som jag är det otroligt viktigt för slutresultatet. Denna sort är tillverkad på ett på ett speciellt sätt och formad med bronsvalsar och det tar längre tid men i utbyte får man en gastronomisk fördel då metoden tillför pastan en sträv och porös yta som lättare suger upp den goda såsen, och detta är alltså viktigt vad man väljer rätt pasta till sin pastarätt för att få ut den maximala smaken! Så prova detta, den finns i en vanlig Ica butik.

Pastapaketet ser ut så här och finns i de flesta välsorterade butiker.

Raiatori med valnötter, soltorkade tomater och mozzarella, 2 personer (men det är för att man äter mer än man borde för den är så god)

400 gram Raiatori

6 soltorkade tomater i olja

65 gram Ruccola (1 påse)

1 dl valnötter

1 mozzarella (1 påse)

2 klyftor vitlök

Gör så här:

Hacka valnötterna grovt. Rosta dom lätt i stekpannan. Hacka de avrunna soltokade tomaterna i små bitar. Finhacka vitlöken men pressa den ej för då blir smaken för skarp.

När valnötterna är rostade så stjälp ner vitlöken tillsammans med de hackade soltorkade tomaterna och ta ca 0,5 dl olja från de soltorkade tomaterna och låt det fräsa tillsammans och smaksätt med salt och svartpeppar.

Koka upp pastan under tiden i 6 minuter. Viktigt att inte överskrida koktiden då den skall vara ”al dente”.

Lägg i all rucculoa och fräs det tillsammans med vitlök, soltorkade tomater och valnötter.

När pastan är klar och du tömt av vattnet så rör ner all pasta och rör om. Smula över hela mozzarellan och värm upp det sakta så osten smälter. Sätt fram pannan på bordet och servera direkt ur pannan!

IMG_4236

Du har nu gjort världens godaste pasta rätt!!! I kväll skall jag se på Talang! Äta en god chokladdessert med en god cappuccino till. Hoppas ni får en fin fredagskväll.

 

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.