Hawaiiansk Poke Bowl


Måste slå ett slag för Hawaiiansk Poke Bowl. I går gjorde jag den till middag och det är så enkelt att göra och så himla gott. Särskilt om man serverar den med ljummet ris till! Verkligen en rätt att längta till. Dessutom blir man glad av att bara göra den med alla vackra färger för någon som jag själv som älskar färger. Ett tips om ni vill göra något gott och nyttigt.

Recept Poke Bowl med lax, 2 personer

Nykokt jasminris

180 gram Salmalax

1 dl edamamebönor

2 matskedar picklad ingefära (finns att köpa färdig)

2 matskedar picklad rödlök (finns att köpa färdig)

2 matskedar picklat sjögräs (finns att köpa färdig)

Rostad lök

Sesamfrön

Wasabicreme

0,5 dl majonäs

0,5 dl Creme Fraishe

2 tsk wasabipasta

Salt

Gör så här

Koka ris i saltat vatten och låt svalna lite grand men det är gott om det fortfarande är lite varmt men inget krav.

När du gör wasabi-krömen så lägger du alla ingredienser i en hög bunke och vispar den slät! Smaka av och tillsätt mer wasabipasta om du vill att den skall vara starkare och salta.

Lägg sedan upp riset på vardera tallrik!

Lägg alla ingredienserna runt om så att det ser vackert och färgglatt ut!

Lägg den tärnade laxen ovanpå riset och avsluta med rostad lök och sesamfrön.

Som avslutning är det dags för wasabi-kräm. Jag lägger det i en helt vanlig plastpåse. Klipper av ena hörnet och lägger på i cirklande rörelser!

Detta är så fantastiskt gott så jag kan inte beskriva hur härligt smakerna gifter sig med varandra,med picklad lök, picklad ingefära och sjögrässallad! Det är verkligen en smakupplevelse.

I kväll har jag tänk att göra en underbar sallad som jag skall tipsa er om!

Hoppas ni får en fin dag!!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.