Italienska köttbullar eller biffar – Nyttig och bra mat!


Detta recept har jag gett er förut då det är ett av mina bästa. Jag använder det ofta och även när jag fyllde 50-år. Då hade jag en italiensk buffé där jag bland annat hade gjort dessa köttbullar. De är lika goda kalla som varma.

När man tränar och skall samtidigt hålla igen på mat så gäller det att hitta rätter som både är goda så att man verkligen kan ersätta det med annan mat, mättande och rätter som ögat verkligen vill ha också! Det är dessutom roligt att göra dom för de är så vackra att titta på med sina färger.

En av mina absoluta favoriter när det kommer till nyttig mat är just italienska köttbullar eller biffar. Receptet är mitt eget och jag gjorde det för några år sedan när jag skulle hitta på nyttiga och sammtidigt goda rätter.

Jag serverar alltid bönor eller Haricots Verts till för att det är nyttigt och det är en av de bästa saker att ersätta t e x potatis med, baljväxter är bra överhuvudtaget.

Recept Italienska Köttfärsbiffar 

400 gram nötfärs

1 kruka med basilika

5-6 soltorkade tomater i olja

1 ägg

Salt och peppar efter smak

Hacka basilikan och de soltorkade tomaterna. Blanda köttfärsen i en skål med ägg, hackad basilika, hackade soltorkade tomater, salt och peppar. Gör köttbullar eller köttfärsbiffar och skölj av en skärbräda med kallt vatten och lägg dom på så att de inte fastnar

Om jag skall ha med mina biffar eller köttbullar som matlåda så förvarar jag dom i en glasgruk med lock i kylen! Sedan serverar jag med tärnad kryddad ost i olja. Jag köpera alltid icas för jag tycker deras är godast!

Prova receptet. Alla kommer älska dom jag lovar! Perfekt till Italienska plock att göra köttbullar och låta dom kallna.!

Ha en fortsatt härlig fredag! 🙂 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.