Jordgubbskaka med kardemumma


Receptet hittade jag i det senaste numret av tidningen Hembakat som är en av mina favorit-tidningar. Alltid roliga recept och fina repotage! Funderar faktiskt på om jag inte skall prenumerera i stället!

IMG_9664

Jag berättade för er för ett tag sedan att jag tidigare köpt väldigt mycket tidningar, tills jag insåg att jag inte satte något värde i dem, de var allihopa för lika och med samma repotage, och då talar jag mest om inredningstidningar men denna tidning Hembakat den använder jag verkligen.

Kakan var dock nästan uppäten innan jag fick ett foto så det måste betyda att den var riktigt god, och jag kan faktiskt intyga det! 🙂

IMG_9666

Här kommer receptet, använd en springform men lägg ett bakplåtspapper i botten, jag klämde fast mitt och klippte bort överflödet när jag stängt kanten. Smöra och bröa kanterna som vanligt

150 gram smör

1 3/4 dl socker

2 ägg

2 dl mandelmjöl

2,5 dl vetemjöl

1 tsk mald kardemumma

1 tsk bakpulver

400 gram skivade jordgubbar

Man kan även garnera med skivade jordgubbar sedan men jag valde att garnera in kaka med florsocker i dessa. Sätt ugnen på 175 grader och grädda i mitten av ugnen.

Vispa smör och strösocker luftigt och rör ner ett ägg i taget (jag gjorde av misstag fel men det blev lika bra ändå) 🙂

Blanda ihop alla torra ingredienser och blada ner i äggsmeten tills det blir en fast smet.

Häll hälften av smeten i springformen och ta ett bakplåtspapper i botten så är det lättare att lyfta över till en tallrik senare. Fördela de skivade jordgubbarna jämt och häll sedan på resten av smeten och sätt i i ugnen. Jag bakade min i 45 minuter, men räkan med 45-50 minuter lite beroende på ugn.

Låt kakan svalna något och skär sedan längs kanten innan ni tar bort kanten på formen. Sila över florsocker över kakan.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.