Kycklingfilé med bulgur och lyxig parmesankräm och sojavinegrett


Jag fortsätter på min nyttiga väg med lite lyxiga tillbehör. I dag blev det en lätt lunch och till middag så blir det en sallad med bulgur och kycklignfilé och med en lyxig parmesancreme som dressing toppat med hackade jordnötter.

Kycklingsallad med Bulgur för 2 personer

2 grillade kycklingfiléer

2 portioner fullkorns Bulgur

1 dl hackad rödkål

1/2 hackad gurka

1 riven morot

1 dl hackade saltade jordnötter

Parmesankräm

1 dl Creme Fresh

100 gram finriven parmesan

svartpeppar och salt efter smak

Sojavinegrett

4 msk kinesisk soja

4 msk olivolja

Koka Bulgur. Hacka alla grönsaker. Lägg Bulgur i mitten av tallriken och lägg grönsakerna var för sig runt om i vackra färger. Avsluta med en skivad kycklingfilé på toppen och lägg parmesankräm på toppen och strö lite sesamfrön över och även hackade saltade jordnötter.

Gör Parmesankräm så här

Att göra en parmesankräm är väldigt enkelt, det som behövs är finriven parmesan, creme fresh, svartpeppar och salt. Blanda gärna med en visp eller rör om ordentligt

Sojavinegrett

Blada ingredienserna väl gärna genom att skaka i en burk med lock.

Häll sedan Sojavinegrett över salladen när den skall ätas! Fullproppad med grönsaker och med lyxig topping ovanpå! Mums! Njut!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.