Nötfärsbiffar med ingefära och glasnudelsallad 2 kommentarer


Här kommer ett härligt tips på en somrig rätt med härliga smaker, nämligen nötfärsbiffar med ingefära och glasnudelsallad. Ingredienserna i denna rätt blir en sådan otrolig smakkombination. Jag tycker det är roligt att prova lite nya smaker, och vad passar väl inte bättre en dag med solen högt på himlen. Detta är verkligen ett recept att spara!

Maträtten blir inte heller sämre av att det är en rejäl färgexplosion med den rosa picklade röda löken ihop med morrätter och grön spenat. Man blir helt enkelt glad av alla färger.

Nötfärsbiffar med ingefära och glasnudelsallad
Nötfärsbiffar med ingefära och glasnudelsallad
Köttfärsbiffar med ingefära och nudelsallad
Köttfärsbiffar med ingefära och nudelsallad

Recept på nötfärsbiffar med Panko och Glasnudelsallad

Nötfärsbiffar med panko

500 gram nötfärs

1 ägg

0,5 dl grädde

1 msk riven ingefära

1 msk Japansk soja

Panko och doppa i panko

Salt och peppar efter smak

Färsk koriander

Gör Panko biffarna så här:

Blanda samman allt i en skål. Forma sedan färsen till biffar och doppa i panko. Stek biffarna i både olja och smör så dom får en krispig yta. Lägg sedan i en ugnsform och stek färdigt i ugnen om du inte skall servera dom direkt. Skall du servera direkt så kan du så klart steka färdigt dom i pannan. Lägg upp på serveringsfat och strö hackad koriander över biffarna.

Glasnudelsallad, 4 personer

2 pkt glasnudlar

1 påse med spenat

3 morötter

2 spetspaprikor

1 burk picklad röd lök

1 kruka koriander

Hackade jordnötter

Dressing

1 dl majonäs

1 msk japansk soja

2 dl gräddfil

1,5 tsk riven ingeföra

Pressad lime

1 msk sesamolja

Chiliflakes

Dressing till nudelsalladen

Lika delar olivolja och soja som blandas i en burk med lock

Gör nudelsallanden så här:

Börja med att strimla morötterna. Jag använder en mandolin eller en osthyvel. Hacka spetspaprikan, koriander och jordnötter.

Koka glasnudlarna enligt anvisning på paketet och sköj dom i kallt vatten när dom är klara och blanda i lite olja så dom inte klibbar ihop.

Häll upp alla spenat på ett stort vackert fat som du tänkt använda som servering. Blanda därefter nudlarna med spenaten och strö ut morötter, spetpaprika. Ovanpå alltsammand lägger du den picklade löken. Jag brukar även blanda olivolja och soja ca 1 msk av varje och bland och lägga på innan jag strör över dom hackade jordnötterna och därefter den hackade koriandern.

Köttfärsbiffar med ingefära och nudelsallad

Sedan är det bara att servera. Jag lovar att smakerna är fantastiska och fatet med glasnudelsallad och panko-biffarna gör sig verkligen på stora vackra fat och det blir verkligen vackert att ställa fram.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

2 tankar om “Nötfärsbiffar med ingefära och glasnudelsallad