Pretty Home blog tipsar om hur du gör egna lyxiga mozartkulor!


I dag tänkte jag tipsa om hur du gör dom allra godaste mozartkulor. Det kommer bli en succée det kan jag lova!

Att göra Mozartkulor är ingen svår match! Mozartkulor är ett lyxigt godis som man enkelt kan göra själv och de blir mycket godare än de man köper! Dessutom väldigt mycket billigare och man kan unna sig lite extra lyxigt godis och dessutom säga att man gjort dom själv!

En mozartkula till en kopp kaffe är som mumma för själen och härligt att bjuda på när man får besök!

Mozartkulor ca 30 st

125 gram nougat

200 gram mandelmassa

200 gram mörk 70% Choklad

Dela 125 gram nogat i 30 lika stora bitar och rulla dem till kulor. Lägg kulorna på bakplåtspapper och lägg i kylen över natten.

Dagen efter så tar du 200 gram mandelmassa och delar i 30 lika stora bitar. Kavla bitarna mellan bakplåtspapper och klä in nogatkulorna och rulla dom till fina bollar. Ställ i frysen i någon timma.

Smält 200 gram choklad i mikrovågsugnen och doppa kulorna i och låt de rinna av. Lägg dem på ett bakplåtspapper och sätt dom i frysen i ett par timmar.

Förvara dom kallt och ta bara fram några i taget! De blir verkligen supergoda!

Underbart godis till advent! Det enda problemet är att alla som fått smaka kommer att tjata på dig att göra fler! Ett angenämt problem!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.