Tacopaj med äggstanning


I går kväll gjorde jag en tacopaj, jag älskar tacos men i bland är det gott med en paj med samma köttfärs med kryddor fast i en paj med sallad.

Så här gör jag! Jag använder en pajform från Gerbera och den är riktigt stor, 32 cm i diameter och 5 cm hög, så mitt recept är därför anpassat därefter så att ni tänker på det när ni gör er!

Äggstanning

6 ägg

1,5 dl grädde

salt och peppar

Jag vispar ägg och grädde och saltar och pepprar och smakar av. Smörjer pajformen med smör och häller i äggstanningen och skjuts in i mitten av ugnen på 225 grader tills den får en fin yta och höjer sig ordentligt. Det tar ca 20 minuter!

Pajfyllning

800 gram köttfärs

2 påskar med orginal tacokrydda

1 dl tacosås medium

2 dl vatten

Garnering

2 stora tomater

1 röd lök

4 dl riven ost

1 dl grädde

1 dl creme fresh

Jag fräser köttförs och blandar i kryddorna och häller på vatten samt tacosås och låter allting koka ihop.

Under tiden skivar jag två tomater i tunna fina skivor och gör samma sak med en röd lök som skall vara dekoration på pajen innan den skall  in i ugnen

Under tiden rör jag ihop 4 dl riven ost, 1 dl grädd och 1 dl crème fresh att ha ovanpå pajen, kryddar med vitpeppar och salt och smakar av.

Ta ut äggstanningen, fyll med köttfärs, lägg tomater i ett fint mönster och lägg lökringarna lite okontrollerat ovanpå. Täck över med ostblandningen och ställ i i ugnens igen i ca 15 minuter eller till den fått fin färg.

DSC00184

Severa med olika typer av salladsblad i olika färger, röd lök, tomater krydda med flingsalt och olivolja, garnera med avocado på ytan och på med lite rostade solrosfrön! Vips klart att äta!

Hoppas ni får en fin dag. I dag skall jag en cellprovskontroll. Jag är en av dom som haft ”farliga cellförändringar”. Jag brukar kalla det så för det låter bättre än det elaka ordet. Har opererat bort det elaka och upptäckte det på en rutinkontroll 2004.

Glöm nu inte att vi har REA i butik inför vår flytt, så nu kan ni fynda från Designers Guild med 30% på allting!

HMG13SDE271.pdf

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.