Träning på semester!


Det är nu man har möjligheten att lägga sig till med goda vanor och ända det man behöver för att hitta en bra nivå på träning och mat. Det finns inte längre några ursäkter för att INTE hitta nya bättre vanor under semestern. Så glöm det där med att ”nu är jag ledig och vill njuta”! Njuta av vaddå, att vara tjock till hösten så du inte kommer i dina kläder? Kommer du tänka på samma sätt till hösten!? Varför inte istället bestämma dig för att hitta DIN egen nivå där du håller en vikt över tid!

Det finns tillfällen när du kan njuta av något gott och det är när du fått rutin på din träning och dina vanor! Då kan du en kväll kan ta något extra gott och istället längta till det tillfället och planera inför det.

Jag vet precis, jag är mästare på att göra fint och göra vackra stunder, med god mat och fika, men det jag håller på att lära mig är att jag inte alltid behöver äta själv! Jag unnar i stället min smala man som kan gömma sig bakom en lyktstolpe utan att synas, att äta av god mat och godis av den enkla anledning att han behöver det! 🙂 Det ger mig också ett skäl att få baka ändå. Det är också ett bra sätt att öva sig att motstå, för när du sedan kommer till jobbet och någon har fika, eller godis. Ja då skall du kunna säga NEJ TACK, för det var inte planerat!

Just nu är det så stort fokus på att man skall gilla sin kropp. Då säger jag enkelt, att om dom som är överviktiga verkligen vill gilla sin kropp så sätt i gång. Jag vill absolut inte gilla en överviktig Berith, för det leder inte någon annan stans än till följdsjukdomar och rörelsesvårigheter! Så GLÖM det, jag tycker att den normen är inget annat än sjuk! Jag strävar efter normalvikt i förhållande till min längd.

Däremot lär man sig inte goda vanor över en natt, så där tycker jag istället att man skall ta det i lungt tempo. Börja ta promendader varje dag, för det klarar vem som helst! Börja äta mer grönt (halva tallriken) och ät er inte mätta, utan bestäm en protion och ta inte om.

Efter som jag talar om mat så tänkte jag ge er ett bra tips på lunch en helt vanlig dag hos mig! I dag jobbar vi så jag var beroende av något som går ganska kvikt och därför köpe jag färdigrivet blomkålsris, färdigmarinerade kycklingfiléer och creme fraiche med tomat och fetaost.

Halva tallriken med grönsaker för riset består av blomkål! Perfekt!

Det blev riktigt gott och superenkelt! Inget att förbereda! Kyckling tar ca 20 min att steka i stekpanna, blomkålsriset tar 3 minuter, och resen är bara lite tomater och creme fraiche! 🙂

Det får bli kvällens mattips! I kväll blir det tacos men jag väljer att äta två tacos med små skal och fokusera på protein och grönsaker!

Nu har jag fått ett paket och skall jobba i vårt showroom! 🙂 Fortsättning följer…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.