Träningsuppföljning + recept på middag i kväll!


Min vardag har varit alldeles full av aktiviteter senaste tiden framför allt med jobb men även med en del annat t e x mammas 80-års dag. Så min träning har kommit lite i skymundan. Så här är det väl för de flesta av oss ibland, att man gör en fin plan och av någon anledning så händer det något som gör att planen rubbas och då rubbas den oftast inte bara för just den dagen!

Därför börjar jag om nu, för det känns bättre! Bättre än att fortsätta där jag slutade! Status på mina mått är! Jag skall ner till min idealvikt och det är ytterligare 9 kg kvar! Jag väger 73 kg idag och är 172 cm lång.

Ovan bröst under armhålan 89 cm

Biceps 30 cm

Under bröst 80 cm

Midja 76 cm

Mage 84 cm

Höft 100 cm

Lår 60 cm

Precis ovan knä 38 cm

Vad 40 cm

Min frukost består i 99,99% av dagarna av havregrynsgröt och ibland en skivad banan på och 1 dl lättmjölk samt en stor kopp kaffe lättmjölk. Jag skall också försöka uppdatera med min mat och recept i den mån jag hinner!! Frukosten vet ni, men jag skall skriva lite alternativ för er som inte kan äta havregrynsgröt, men det går lika bra med 2 kokta ägg och 1,5 dl yoggi med solrosfrön och skivad banan.

Har läst en del bloggar i helgen och inser hur mycket skräp som sprids på bloggar. Jag läste att någon påstod (jag tänker inte säga var jag läste det) att alla celluliter inte gick ta bort med endast bra kost och träning??? Utan det behövs dyra behandlingar för att få bort det där sista…hahahahahahahah det var nog det dummaste jag någonsin har hört!!!! Allvarligt! Sprida sån skit när det inte ens ligger en liten mikroskopisk sanning i det. I själva verket är det ren lögn! Det finns ju även s k cellulit-krämer och dom hjälper inte heller, det enda som hjälper är kost och träning och jag kan lova på heder och samvete att tränar ni och sköter eran kost så kommer ni få bort samtliga av era celluliter!! Så fundera inte ens på att spara pengar till sådan skit!!!! Så nu vet ni det, gå inte på det! Om ni mot all förmodan ändå bestämmer er för att göra en behandling mot just detta, så är det enda som händer är att ni jämnar ut själva fettet som bildar groparna…och de kommer snart tillbaka igen!!! Jag blir bestört när bloggare sprider sådant här, särskilt i dessa tider när unga tjejer börjar tro att det enda sättet att ta bort detta är att få ihop 6000-8000 kr till dyra behandlingar som dessutom inte hjälper. Vi som bloggar har faktiskt ett ansvar även om det är ”våra bloggar” och man ”skriver vad man vill”. Jag antar att det hela hänger ihop med reklam och att tjäna så mycket pengar som möjligt och då tycker jag att det är ännu mer botten!! Så alla ni där ute, självklart går alla celluliter ta bort med träning och kost. Snälla ta en promenad om dagen istället och börja med 30 minuter om dagen, gå till gymmet och kör benövningar!! Det är mitt tips. Jag vet att det inte är lika roligt och enkelt, men så är det. Det är en kombination av dålig cirkulation och fettansamlingar på grund av övervikt,så är det bara hårt arbete som gäller. Även väldigt smala personer kan ha celluliter och det beror oftast på att de inte rör på sig tillräckligt. Träna och lägg de där pengarna på något roligare istället! Det får bli mitt tips för dagen! Sköt om der! Nu kör vi i gång….på riktigt! Vi som inte hinner en promenad på morgonen tar en ikväll istället….deal!? Eller så går vi till gymmet! Vi försöker planera in 4 gånger denna veckan!

Mät på kroppen på några strategiska ställen och skriv upp, och fota era celluliter om ni har någora för att jämföra med senare tillfälle! Så kommer ni se att de minskar med blotta ögat!

Här kommer recept till dagens middag

4 portioner Färsbiffar med Ratatouille och pasta

400 gram

6 soltorkade tomater i olja

Färsk basilika

1 ägg

Salt och peppar

Ratatouille

I Gul lök

1 Röd lök

2 Paprikor gärna olika färger

1 Squash

4 dl krossade tomater

Timjan, salt och peppar + vitlök om man vill

Hacka den färska basilikan och de soltorkade tomaterna. Blanda detta tillsammans med ett ägg med köttfärsen, forma till biffar och stek i olivolja i stekpannan.

Skär lök i klyftor, squashen i halvmånar, paprikorna i bitar. Fräs alla grönsaker i olja i grytan och häll därefter i krossade tomater.  Tillsätt salt, peppar, timjan och eventuellt  vitlök. Låt koka i ca 10 minuter. Servera med kokt pasta! Om du ej vill ha kolhydrater så uteslut pastan.

Där har ni ett jättebra mål med mat som är nyttigt och innehåller lite fett och  mycket grönsaker! Pasta väljer ni själva, men själv skulle jag aldrig utesluta den men ta ca 60 gram/ portion.

Fungerar utmärkt att ta med i matlådan dagen efter!! Så gör lite extra så har ni för morgondagens lunch!!
 
Hej så länge…. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.