Världens godaste falukorv med potatisgratäng


Jag älskar husmanskost! Jag tycker också om att göra mat där man lagar mat för mer än en dag. Det skall vara enkel vardagsmat som är god. Älskar att ha färdig mat när jag kommer hem från jobbet och sätta in i micro på vardagar när jag har ett stressat schema med jobb, träning och hundar. En av mina favoriter är falukorv i form med potatis. Gör en härlig sallad till och koka brysselkål som tillbehör.

Bara att sätte in i ugnen på 225 grader

Jag gör potatisen runt falukorven på samma sätt som en potatisgratäng och det blir så himla gott! Så enkelt och så himla gott!

Falukorv med potatis och lök

Välj en falukorv med hög kötthalt

1 stor gul lök

Potatis

3 dl grädde

Salt och vitpeppar i varje lager

Riven ost, ca 1-2 dl

Tillbehör

Sallad och kokt brysselkål

Gör så här

Skär skivor i falukorven som inte går helt igenom så att det blir en ficka som man kan stoppa i en ostskiva eller lite riven ost. Går även att fylla lite senap för smakens skull om man tycker om senap.

Skala och skiva potatisen tung. Skiva löken i mindre bitar. Lägg sedan i falukorven i formen och varva med potatis och lök runt omkring. Salta och peppra noga efter varje lager. Tänk på att inte var för snål med kryddor då potatis behöver mycket salt och peppar för att få smak. Häll sedan grädden på potatisen jämt fördelat över hela formen. Strö sedan på riven ost över alltsammans och sätt in formen i 225 grader i ca 50 mintuer eller tills den får vacker färg. Om potatisen inte hinner bli färdig innan rätten börjar få vacker färg, så lägg över ett folie och låt den stå inne i ugnen tills potatisen har mjuknat.

Servera med kokt brysselkål och en stor härlig sallad!

Hoppas ni gillar mitt enkla vardagsrecept. Detta är en av mina favoriter. När jag tränar och försöker hålla vikten så tar jag bara mer sallad och brysselkål, men på det här sättet får jag äta det jag tycker om.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.