Världens godaste Italienska köttfärsbiffar är perfekt i lunchlådan


I går gjorde jag lite av varje. Bland annat så gjorde jag Italienska köttfärsbiffar för mina lunchlåder fram över. Jag gör dom klara och låter dom svalna och sedan fryser jag in dom. När jag fryser in dom så klipper jag ett bakplåtspapper i tre remsor och lägger i mellan så att jag skall lätt kunna ta ut så många jag vill utan att dom har ”frusit ihop”.

För mig är detta ett perfekt sätt att förbereda för då behöver jag inte välja köttfärsbiffar om jag har en lunch inbokad bara för jag gjort det i förväg, utan jag har förberett och förvarar det i frysen. Perfekt!

Här kommer mitt recept.

Italienska köttfärsbiffar, 14 stycken

800 gram nötfärs

1 kruka basilika

125 gram soltokade tomater i olja

1 ägg

Salt och peppar

Jag börjar med att lägga dom soltorkade tomaterna på ett hushållspapper så att oljan rinner av. Hackar basilika och soltorkade tomater i mindre bitar.

Blandar nötfärs, ägg och salt och peppar och smakar av. Tillsätter det hackade och bandar väl. Formar till biffar.

Själv brukar jag väga mina biffar så dom blir exakt 75 gram per styck. Då vet jag exakt hur mycket jag äter och jag brukar ta 2 stycken biffar och koka Haricot Verts till i min matlåda och det gör jag klart på morgonen för det tar bara några få minuter.

Väldigt goda blir dom och jag försöker alltid hitta bra alternativ och drar in på kolhydrater och dessa biffar ihop med Haricot Verts är fantastiskt! Vill man lyxa till det lite så kan man servera med lite fetaost i kryddor och Ica´s egen är min favorit!

Önskar er en fin start på er söndag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.