Världens godaste saltgurka!


Saltgurka är världens enklaste att göra själv, perfekt på en smörgås med leverpastej, eller som tilltugg till något annat som kräver något salt och gott till.

bild gurka1

Recept

1 Gurka

3 kvistar med dill

2 tsk salt

Man tar en helt vanlig gurka som man köpt i affären, tvättar den och delar den i 4-5 lika stora bitar. Sedan lägger man alla delarna i en plastpåse tömmer på 2 tsk salt och lägger ner ca 3 kvistar med dill! Knyter påsen och lägger den i en djup tallrik i kylskåpet och låter den ligga där i 2 dagar och varje gång man öppnar kylen så vänder man på påsen. Voila….och efter 2 dagar har du världens godaste saltgurka, bara att skiva upp på din leverpastej smörgås!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.