Hur jag tänker med mat, viktnedgång och träning!


Jag har sedan en tid tillbaka varit tvungen att tänka om med avseende på mat och träning. Jag tänkte tala om hur jag har gjort för att hitta en nivå som fungerar för just mig. Vi är alla individer och det är svårt att följa vad någon annan gör för att uppnå samma resultat. Recept tycker jag personligen också är väldigt svårt för jag har mina favoriter och för att få det att fungera så tror jag att man måste personifiera sin metod. Det går liksom inte annars.

För att kunna personifiera sin metod så måste man analysera och ta lärdom av hur olika saker påverkar för målet är att gå ner till sin idealvikt och sedan hållas sig där. Man kan inte konstant försöka gå ner i vikt utan man måste hitta en livsstil som fungerar över tid. Så hur hittar man då denna livsstil? Jag har nu det senaste året försökt att, utan att banta, hitta min livsstil som skall fungera över tid.

Det jag har gjort är att jag avänder vågen som ett av mina allra bästa verktyg. Jag väger mig varje morgon för det svarar mig på hur gårdagen påverkade mig rent kroppsligt. Då vet jag också hur jag skall förhålla mig till dagen. För mig fungerar det utmärkt. Det är ett sätt att bekräfta vad jag kanske anar.

Jag äter också av allt, men jag väljer att för det mesta äta en måltid, lunch eller middag, helt utan kolhydrater. Det fungerar bra för mig. Jag använder mig till stor del av blomkålsris och sallader. Detta gör att jag inte helt behöver utesluta det som jag tycker mycket om, men jag måste hela tiden ha en bra balans.

Jag kommer börja skriva mer om min väg fram, för mitt mål är att kunna hålla en konstant vikt över tid. För att göra det så krävs beslutsamhet och att vara konsekvent. Helt enklet är det INTE värt att gå upp 5 kg för att kunna äta vad man vill. För mig är det inte det! Jag har så mycket annat jag vill koncentrera mig på och det jag vill hitta är en balans som gör att jag kan äta det jag tycker är gott men jag måste balansera upp det. Det går inte längre göra som när jag var yngre och äta precis vad som helst när jag vill. Det är den insikten jag kommit fram till.

Då är det ännu viktigare att inte bra hitta ”smala måltider” under en begränsad period, utan något som håller över tid. En livsstil. Det är det jag koncentrerat mig på senaste tiden och nu börjar jag känna att jag faktiskt har hittat min väg!

Detta kommer innebära att i höst kommer jag visa er hur jag lägger upp min dag, min träning och hur det fungerar i vardagen. Tanken är också att jag skall återta löpning och styrketräning och jag ser så fram emot detta.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.