Nu har odlingssäsongen verkligen startat!


I går satte jag 120 frön i 120 olika små krukor! Nu är odlingssäsongen i gång.

Jag starade med 30 silvernjurvinda, 30 njurvinda, 10 grukor, 10 rosarandiga petunior, 10 petunior lila med vita fläckar, 10 Minipetunia rosa/gula, 10 röllika i pastellfärger, 10 stora lila Hängpetunia.

Så här såg det ut i går kväll när jag satt allting under mina nya lysrör!

Petuniorna är egentligen lite tidigt att sätta men min tanke är att i år så skall jag tukta lite hårdare och göra dom lite mer kompakta och kraftiga genom att toppa dom ordentligt. Det tar lite mer tid och därför måsta jag börja tidigare. I år får alla plantor stå under växtljus så den delen är inget problem.

Det stora problemet är egentligen att se om mina egna insamlade fröer tar sig. Sedan vet jag inte riktigt om delar av dom är F1 hybrider vilket kan innebära att det inte blir samma sort som jag samlat in. En F1 hybrid är en korsning mellan två fina plantor för att få fram en ännu bättre och då är det inte säkert att fröna blir likadana. Så jag får helt enkelt se vad det blir. Spännande blir det i alla fall.

Nu har jag precis varit ute på promenad och tagit ett litet mellanmål.

Önskar er en fortsatt härlig söndag. Här skiner solen så det känns verkligen som vår. Jag var ute och kikade i rabatterna och där ser jag knoppar komma upp överallt!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.