Ålder är bara en siffra på pappret… 2 kommentarer


Tänk om man hade haft all erfarenhet man har nu, när man var 25 år! Hur hade det påverkat ens val i livet?

Jag måste ändå säga att jag gillar att bli äldre, jag har nog aldrig riktigt tänkt på ålder som något dåligt eller något jag oroar mig för, utan faktiskt mer som klyschan säger ”det är bara siffror på ett papper”. Jag har aldrig haft någon 40-års kris eller något annat liknande. Många oroar sig rent utseendemässigt vad som händer, och det kan man tycka vad man vill om men jag tycker nog inte att det gör något. Det är faktiskt en del av min personlighet.

Jag minns när jag var runt 25 år, så började jag träna på ett nytt gym i centrala Göteborg som hette Valhalla. På den tiden var Valhalla uppdelat på en tjej och en kill del och de hade grymt bra personal och var familjeägt, jag vet inte hur det är idag. I alla fall när jag tränade en dag så såg jag en grymt snygg tjej som tränade hon hade lång blont hår som räckt ända ner till rumpan och var riktigt vältränad med deffade muskler och såg ut som hon var runt 18 år……så vänder hon sig om och det visar sig att hon istället är runt 45 år….det är en av de coolaste upplevelser jag sett på ett gym! Så grymt vältränad och så mycket äldre än alla oss andra….hahahah då tänkte jag för mig själv. Så där vill  jag se ut när jag blir ”så gammal”! Jag hon hade naturligtvis motsvarande ”rynkor” i ansiktet som jag har idag, men hon var supersnygg! Hon hade vårdat sin kropp på ett alldeles klanderfritt sätt, men åldrats naturligt i ansiktet! Coolt om ni frågar mig!!

DSC09990

Jag är 47 år och fyller 48 år i år, och jag tycker att det känns trevligt att jag snart är 50 år, lite coolt liksom att snart fylla 50 år! Jag brukar skämta om att jag i alla fall inte skall bli   FFF vilket för mig betyder fet, ful och femtio! Med det menar jag inget illa utan mer att jag har satt som mål att när jag fyller 50 år skall jag vara mer vältränad än någonsin i mitt liv och det vill inte säga lite det….om man vet min historia! 🙂 Tycker att det är ett roligt mål och ett mål som både jag och min kropp kommer må bra av!

DSC09339

Sen kommer en annan viktig fråga! Hur klär man sig i min ålder? Finns det något dresscode. Få man inte ha på sig vissa saker för att det ser ut som man klär sig som om man vill se yngre ut. Nja, jag tror regeln är väldigt enkel, precis som man i vanliga fall inte samtidigt har kortkort och urringat, så är det precis sådana enkla regler som gäller. Det är klart att när jag var 30 år så hade jag kjolar som var så korta att de knappt räckte till och jag hade samtidigt urringar och bar rygg och mage, utan behå, men då var jag så grymt vältränad så jag hade knappt bröst och i övrigt väldigt snygg kropp, och så hade jag inte klätt mig idag oavsett om jag hade varit så vältränad eller ej!

I övrigt tror jag bara på att man skall klä sig personligt! Vad är personligt, ja för mig t e x så kan jag har en paljettklänning till jobbet. Ingen reagerar för de vet att jag gillar allt som glittrar. Jag gillar stora smycken och jag älskar alla smycken från Dyrberg Kern. För mig är det mer så att mina kompisar reagerar om jag har jeans på mig! För jag har inte det så ofta. Jag har börjat med det på senare tid och har köpt mig några Please jeans….några Cirlcle of Trust men annars har jag inte många byxor!

Jag berättade för några månader sedan om en kille som sa till mig och några kompisar på jobbet när vi av någon anledning pratade om kläder. ”Berith hon har klätt sig annorlunda så länge jag kan minnas, hon kommer alltid med någon ny stil och är alltid snyggt klädd, medans vi andra ser likadana ut som vi alltid har gjort” det tror jag är en av de finaste komplimangerna jag någonsin fått! 🙂 🙂

Nä nu skall jag nog fundera ut vad jag skall ha på mig idag! Vad tycker ni, tycker ni att man skall klä sig på något särskilt sätt när man blir äldre och i så fall var går gränsen? Hur tänker ni? Reagerar ni som är yngre över hur vi äldre klär oss! Hur klär du dig och hur gammal är du?


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Ålder är bara en siffra på pappret…

 • Peter Ingelsson

  Hej
  Fantastiskt bra målsättning du har. Samma som mig, är lite äldre än dig. Du ser jättebra ut o jag gillar din inställning:-)
  Fann din blogg när jag skulle leta efter kläder till kommande julfest (om en vecka:-))
  Hälsningar

  Peter

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej Peter,

   Vad snäll du är. Ja alla påstår att det är svårare nu när man blivit äldre, men i min lilla enkla värld så tränar man inte på samma sätt som då, och detta med ålder är marginellt! 🙂 Tack för dina fina komplimanger dom gör mig jätteglad!! Kul att du hittade till min blogg och hoppas du vill fortsätta att titta in!
   Tränar du också styrketräning eller löpning, eller vad tränar du?

   //Berith