Att minska i centimeter men inte i kilo!! 2 kommentarer


Det är tufft att träna styrketräning, inte bara fysiskt utan också den psykiska delen när man så gärna vill gå ner de där 15 kilona i mitt fall som jag har i övervikt. Men det enda som hänt de senaste veckorna är att jag går ner i centimeter över hela kroppen.

Visst är det precis så det skall vara, men det kan ändå vara knäckande på något vis, och få vem som helst att ge upp. Kanske börjar man fundera på om man äter fel, tränar fel eller helt enkelt inte kan gå ner i vikt av någon anledning. Så är det naturligtvis inte, den enkla sanningen är att muskler väger mer än fett och man kan med hård träning lägga på sig ganska mycket muskler den första tiden.

Det är i ett sådan skede det faktiskt kan vara psykologiskt rätt att ställa ut eller kasta bort sin våg. Då kan man bara med måttbandet och spegelns hjälp se vad som händer och slipper frustrationen över den där vågen som egentligen inte säger någonting mer än att den väger allt kroppen innehåller. Om kroppen omfördelat muskler, fett och vatten det tar den ingen som helst hänsyn till.

Vi kan ta mig själv som ett bra exempel. Jag har sedan den 3 september minskat totalt 20 centimeter över hela kroppen och det är väldigt mycket. MEN jag har bara enligt vågen gått ner 2 kilo. 2 kilo på två månader är väldigt lite, men om man sätter det i perspektiv med hur många centimeter jag gått ner och tittar på min kropp jag då förstår man att massor hänt. Massor av fett har försvunnit och massor av muskler har tillkommit.

Det gäller att inte tappa sugen. Det gäller att se förbi vad vågen visar och har man svårt med det. Släng ut eländet!!!

För mig själv så är det mer en test av mitt eget psyke vad jag pallar och se hur långt det går innan jag tappar fästet….hahahaha. Klart jag fixar det, men även jag har mina svaga stunder. Jag har nämligen aldrig haft så mycket fett på kroppen som jag har nu.

Många säger att det är tuffare nu när man är lite äldre än det var när man var ung. Men när jag var ung så tränade jag minst 6 dagar i veckan. Jag tror det handlar om att många inte har samma vilja att bli vältränad som man hade när man var ung. Då levde i alla fall jag för gymmet. Så det är inte svårare att komma i samma form som då, det handlar bara att göra det med samma intensitet som då!

IMG_0510

Vad vill jag säga med detta. Jo, vi har alla våra svaga stunder, och ge inte upp. Utan tänkt på de långsiktiga målen och varför du började träna och försöka gå ner i vikt. Se dig som en champion som kämpar mot det ultimata målet du satt upp, mot det där nästan ouppnåliga och du ska banne mig fixa det!!!! Don´t give up!! Du är på rätt väg, tveka inte! Det är detta som är en del av testet, när det inte går klockrent framåt utan lite tveksamt så där. Det är då det visar om du har rätt inställning eller ej!

Det var egentligen bara det jag ville säga!


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Att minska i centimeter men inte i kilo!!

 • Camilla Persson

  Hej!
  Jag har tränat hårt och ätit rätt med ytterst få sne steg i 7 veckor. Jag har gått ner 1 kg men 14 cm i midjan och 7 cm runt höfterna. I och med att vågen ej visat något så ville/ vill jag ge upp. Sedan hittade jag ditt inlägg och då fick jag klarhet och att jag ej var ensam.
  Hur klarade du den psykiska påfrestningen av att vågen inte visade något?

  Mvh Camilla

  • pretty Inläggsförfattare

   Camilla, Sorry för sent svar!! Det är så ”enkelt” som att bara bestämma sig och fokusera på målet och inte på det faktum att vikten står stilla! Din nergång med 1 kg och 14 centimeter i midjan säger allt. Du är ju svinduktig!!! Du gör allting rätt, ge inte upp nu för tusan!!!!!! Fattar du vad du har åstadkommit, du har byggt muskler och en friskare kropp och lagt på dig vikt i muskler men kroppen ”krymper” för allt fett håller på att rinna av dig!!!! Du är värd en stor eloge och GE INTE UPP NU DU GÖR ALLTING EXAKT RÄTT!! FOKUSERA PÅ VAR DU VILL NÅ!!!! Du måste tänka bort dom där små vareslserna som viskar i ditt öra att ge upp höja blicken och tänka på målet
   Snälla skriv till mig igen och berätta hur det går, du skall vara extremt nöjd med dig själv och dina framgångar!!!!
   Kram
   Berith