Att njuta av livet mitt i matlådeplanering och träning 2 kommentarer


Detta är min första arbetsvecka. Just nu håller jag på att känner in hur min planering fungerar med matlådeplanering och träning. Jag försöker mitt i alltihopa att njuta av livet mitt i alltihopa, trots krav på logistik. Att ha med sig matlåda till jobbet är otroligt underlättande. Att inte behöva springa ut i duggregn för att köpa lunch utan allt finns på plats.

Att äta på bestämda tider

Många tycker att det är jobbigt att ha med matlåda till jobbet. Det kräver planering. Jag tycker att det är pefekt och när planeringen väl är gjord så flyter allt otroligt bra!

Även att planera in NÄRr man skall äta känns toppen, och nu gäller det att hålla den planeringen även när det blir mycket att göra. Det handlar om att prioritera sin egen hälsa. Blir någon lidande för att jag måste äta ett ägg innan ett möte? Skulle inte tro det. Det är möjligtvis vi själva som sätter upp konstiga regler för oss själva. Att ge sig själv en minut eller två innan nästa möte är inga hinder. Snarare bra med ett jämt blodsocker. Vad andra gör är ointressant.

Kroppen mår bra av att äta på bestämda tider och enligt min plan så jag äter var 3:e timma. Jag börjar min dag med havregrynsgröt, mellanmål vid 09:00, lunch vid 12:00 och ytterligare mellanmål kl 15:00, sedan träning någon gång där efter jobbet och sedan middag vid ca 18:00 och ytterligare ett mellanmål vid 20:30 ungefär! Min kropp svarar redan på att den mår bra!

Känslan att man tar hand om sig

Bara just den känslan att man är själv är ansvarig för sitt mående och hur enkelt det kan vara och självklart när man tar det ansvaret. Jag känner mig inte hungrig, jag har jämt blodsocker. Jag vet VAD jag skall äta NÄR!

Dagens träningspass

I går kväll packade jag min träningsväska för styrketräning.

I dag har jag kört 25 minuter konditionsträning som uppvärmning och sedan ben, rumpa, rygg och mage! Adderade övningar med TRX för att jag kanske bara får till en joggingtur eller liten promenad i morgon. Jag ger mig själv tid till streching. Jag känner hur kroppen älskar vad jag gör emot den bara på dessa få dagar! Träningen får utrymme, den är inplanerad.

Jag känner att rutinerna gör gott för mig! Jag känner att det är kul på jobbet. Nu gäller det bara att hålla i rutinerna när mötena börjar hagla in och arbetsbelastningen blir större! Dessa första dagar känns allting fantastiskt.

Jag väger mig varje morgon. Det är mitt sätt att kontrollera att allting går enligt plan. Det är min kontroll för att säkerställa att jag går åt rätt håll, och det känns verkligen bra. Jag ser direkt om min plan fungerar eller ej.

Så gör jag! Prova ni också. Vad är det värsta som kan hända. Att ni inte gillar det! 🙂


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Att njuta av livet mitt i matlådeplanering och träning

 • Ann

  Jag är inne på min tredje vecka med lchf. Det är helt nytt för mig så jag känner mig fram men jag mår fantastiskt bra. Behöver också planera för varje dags måltider eftersom det är svårt att hitta bra mat på lunchställen.
  Jag får dock inte till träningen så bra. Får försöka att följa dina utmaningar 💪

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej Ann,
   Vad duktigt du är! 🙂 🙂 Visst är det en härlig känsla när man mår bra av att man äter rätt. Du skall se att om du kör detta konsekvent så kommer du få ett fantastiskt resultat. Försök promenera varje dag! Promenader gör ofantlig skillnad och det kan bli en gigantisk pepp för dig. Många små promenader eller en lång på 1 timma. Gör det bara, fundera inte och överväg om du skall utan gör det istället. Börja med småpromenader så ser du snart att det är skönt. Du är superduktig!! Kör min armhävningsutmaning också vettja! 🙂 🙂
   //Berth