Att veta om klimakteriet!


Jag har nu bestämt mig för att skriva mer om klimakteriet och vad det gör med kroppen. Jag har verkligen på egen hand fått uppleva hur kroppens normala funktioner sätts ur spel och med extrem viktuppgång till följd!

Jag är den som tränat hela mitt liv och alltid på gym! Jag har tyckt det har varit roligt med träning. Jag har arbetet som instruktör för bland annat både Spinning och Bodypump under många år. Träning är således en stor del av mitt liv och har alltid varit. Det fanns en tid i min ungdom när jag tränade för Fitnesstävlingar.

I slutet på 2015 drabbades jag av någon form av överträning. Trodde jag! Jag hade tränat stenhårt under lång tid och plötsligt kände jag mig svag och fick börja växla ner i vikter på gymmet. Jag klarade långt i från vad jag brukade och utvecklingen bara stannade av. Frustration var ordet! Jag hade hört talas om överträning med aldrig råkat ut för det själv och tyckte det var konstigt för jag har alltid varit noga med min kropp.

Jag bestämde mig för att vila över jul och nyår det året och i början på 2016 skulle jag sätta i gång igen. Men det tog tvärstopp. Kroppen var klen, svag, darrig som spagetti ungefär. Jag var yr och kände mig svag i största allmänhet och jag började gå upp i vikt med en till synes rasande fart. Bara när jag gick till bilen kunde jag bli yr och var tvungen att luta mig mot bilen.

Jag trodde jag var sjuk! Jag bestämde mig för att gå till läkaren och alla möjliga sjukdomar svävade förbi på min näthinna…cancer, diabetes, tumör, sköldkörteln…ja jag var helt paralyserad av att jag kände mig så svag. Jag gick upp ett kilo i veckan. Mitt första läkarbesök så gjorde läkaren klart för mig att vid svår sjukdom så går man sällan upp i vikt utan snarare ner….en klen tröst då, men ändå någon form av tröst. Det värsta jag kunde tänka mig var att ingen skulle komma på vad det var.

Läkaren trodde jag hade något fel på sköldkörteln! Så en mängd prover togs. Jag hade tränat stenhårt det sista året för jag skulle komma i form till min 50-års dag! Det hade jag satt som mål! Nu var det mars 2016 och jag fyllde år i september. Vid det här laget hade jag gått upp 16 kg på lika många veckor! 16 kg, kan ni tänka er!!!!!!!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.