Dags att gå till gym igen…


Jag vet inte hur ni gör men jag har mitt gymkort året runt men under sommaren är jag inte någon flitig besökare. På sommaren är det roligare att träna ute och koncentrera sig mer på löpning. Nu framåt hösten är det oftast skönare väder för just löpning ute, men övrig träning är skönare att göra inomhus.

träning

På hösten kör jag alltid igång med min träning på gymmet igen. På något sätt blir det roligare att göra ett uppehåll för att sedan komma tillbaka igen. Det fylls alltid på med mycket människor just efter juluppehåll och semester, och jag hoppas alltid att så många som möjligt stannar kvar. Många ser det som att de själva är ”bättre” som fortsätter träna, medans jag ser det som min uppgift att åtminstone få några att inte ge upp, för det är inte enkelt. Många känner sig inte hemma och tycker att andra stirrar och tycker det är obekvämt att gå dit.

träning10

Jag anser att vi som brukar träna på gym, att det är vår uppgift att också se till att andra trivs och inte känner sig obekväma. Hjälpa till om man ser att någon behöver hjälp med en maskin eller om de gör en övning fel. Tänk på det! Jag försöker helt enkelt bete mig som jag vill att andra skall bemöta mig, inte svårt alls. Inte heller svårt att säga till någon att dom är duktiga, eller att dom gör övningen perfekt! Det gör att man som ny känner sig lite mer peppad och inser att de där människorna som verkar veta precis hur allting funkar, faktiskt går att prata med. Vi måste bli mindre fixerade vid oss själva anser jag. Sedan skall man självklart koncentrera sig på sin egen träning.

Så jag vill slå ett slag för att mans kall bemöta nya medlemmar på gymmet med en öppen, glad och hjälpsam attityd och hjälpa varandra. Vi har själva en gång varit nya och det är inte alltid så lätt när alla verkar veta precis hur allting går till  och hur man utför alla övningar och själva kanske de står där och är osäkra för att de inte vet om det gör övningen rätt eller ej. Det kan vara skillnaden i om de bestämmer sig för att fortsätta träna eller ej. Tänk på det! 🙂

 

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.