Doktorn har sagt sitt! 1 kommentar


Har varit hos doktorn i dag! I början på sommaren slog jag i min armbåge väldigt hårt i av en olyckshändelse. Så hårt så jag inte fick fram ett ljud på flera minuter, men som den tuffa tjej jag är så tänkte jag ”att det går väl över”. Fick ett rejält blåmärke och det gjorde ont ända in i benet. Har haft ont sedan dess och har hela tiden tänkt att det läker väl.

I november stod jag på gymmet och skulle göra knäböj med en skivstång med vikt på axlarna. Men jag kunde inte böja armen för att fatta tag runt stången. Lade ner stången och bestämde att min arm nog måste vila ett tag, men gick fortfarande inte till doktorn..för jag är så tuff! Eller var det dum i huvudet jag var/är! Ja jag vet faktiskt inte riktigt själv ibland!

I alla fall har det bara gjort mer och mer ont och i förra veckan fick det sin kulmen, när det strålade ut i fingrarna så alla i min omgivning trodde att jag skulle få en hjärtinfarkt…eftersom jag aldrig har ont någonstans eller klagar för att jag har ont!

Då bestämde jag mig att jag måste till doktorn! Tack och lov har jag en privat sjukförsäkring så jag ringde och bokade en tid igår och fick komma idag och nu känner jag mig så himla glad!!

Det är den stora nerven på utsidan armen som sitter i kläm och som troligen hamnade där när jag slog i mig så hårt i början av sommaren. Om man är så envis och tuff (och dum i huvudet) som jag så går man inte till doktorn i första taget och det var den första lektionen jag fick. Han sa att om man skadar sig så är det ok att vänta i max 3 veckor. Har man fortfarande ont så skall man gå till doktorn annars kommer det bara ta dubbelt så lång tid att fixa/ rehabilitera! Så nu har jag lärt mig den läxan hoppas jag.

Nu skall jag göra övningar 4-6 gånger per dag. Väldigt försiktigt i början och sedan skall jag tillbaka om 14 dagar och eventuellt få akupunktur om det inte gått väldigt fort framåt. Han sa att jag kan räkna med lång rehabtid eftersom jag låtit det gå ganska långt. Men jag känner mig ändå så himla glad, att nu vet jag varför jag har så ont och det gör mig på gott humör!!!

Så nu skall jag göra dessa övningar 2 ggr i dag och öka på så jag gör minst 6 gånger om dagen och så får vi se hur jag känner innan jag skall tillbaka till doktorn. Jag får inte träna armar under tiden, men jag får självklart träna annat så jag skall göra en ny plan för min träning och det gör mig också på så ofantligt gott humör!

träning

En glad tjej skall gå hem och ta en lång promenad i kväll istället för att gå till gymmet. Känner mig euforisk så glad är jag att jag äntligen vet vad det är som gör så ont!

 

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Doktorn har sagt sitt!