Få bort Celluliter… 2 kommentarer


Många av oss tjejer är oroade så här års när man skall ta av sig strumpbyxor och ha bara ben, bikini på stranden och så vidare. Jag vill en gång för alla döda myten om att vissa av oss inte skulle kunna få bort alla celluliter på grund av anlag. Självklart kan man ta bort varenda cellulit om man bara vet hur man skall göra och varför de uppkommer.

Celluliter är inget annat än ansamlingar av vatten och fett/slaggprodukter, och jag blir lika upprörd varje gång jag läser någonstans att detta är genetiskt och att alla inte alls kan få bort sina celluliter. Det stämmer inte! Jag vill döda den myten!! Självklart går det att få bort alla celluliter, och det gäller alla tjejer. Däremot måste man träna och röra på sig och inte äta alltför onyttig kost. Det krävs heller inga underverk eller salvor eller ens ett enda salongsbesök.

Om du ändå bestämmer dig för att gå på ett dyrt salongsbesök så kommer de inte göra något annat än att just massera och använda salvor och massage för att få igång din cirkulationen på ett bättre sätt på utsatta områden, för det är just det som är boven, brist på cirkulation och för mycket fett/slaggprodukter som ansamlats på grund av dålig cirkulation. Eller med andra ord för lite träning, för mycket stillasittande i kombination med dålig mat. De kommer också hävda att du måste köpa just den speciella cellulitkrämen för annars kommer de så klart inte gå bort.

Cirkulation får du när du tränar och då bränner du dessutom bort överskottskilo du har. Därför säger också salongerna att man inte kan räkna med eller/och garantera att alla celluliter går bort! Det är klart dom säger för det krävs nämligen något helt annat än ett salongsbesök med massage för att få bort sina celluliter.

Så vad skall man göra då undrar ni?

Jo man skall träna, och en del av celluliterna går bort bara av allmän träning därför att man går ner i fettprocent och ökar cirkulationen och bygger muskler. De går också bort av att med träning så ökar också cirkulationen i hela kroppen. För att få bort de allra sista celluliterna så måste ni träna de muskler på kroppen där celluliterna fortfarande finns kvar. Då kommer vi till det kluriga/luriga. Fett går som ni säkert redan vet inte att punktförbränna, så det spelar alltså ingen roll hur mycket ni tränar magen om ni vill ha bort fett på magen, det kommer inte göra någon skillnad. Den enda skillanden det gör är att du får mer muskler på magen. Men det hjälper att träna musklerna där ni har celluliter för då blir cirkulationen mycket bättre just det området då blodgenomströmmingen blir större just där för att tillföra syre till den muskel ni tränar, och det kommer på sikt göra att ni inte kommer ha en enda cellulit kvar. Så alltså vanlig konditionsträning för att få bort fett i kombination med muskelbyggande träning kommer göra susen! Om ni dessutom börjar tänka er lite för vad ni äter, och då menar jag inte någon strikt kost, utan bara tänka er lite mer för så kommer snart era celluliter vara ett minne blott.

Låter det enkelt. Ja det kanske inte är enkelt för man måste lägga fokus på detta. Men till den som säger att det inte går har helt fel! Annars kan ni alltid ställa er frågan om ni någonsin sett en elittränad tjej ha en enda cellulit någonstans, och statisktikt sett så skall det annars finnas tjejer även i den grupperingen med anlag som gör att celluliter inte går att ta bort! Ni måste först och främst få bort de eventuella överviktskilon ni har, där är första steget och sedan är det bara att träna på och bygga upp er kropp.

Det krävs alltså fokus och ni behöver inte vara elittränade utan det går faktiskt med regelbunden träning och med träning på gym med vikter, att relativt enkelt nå sitt mål att få bort alla celluliter. Det jag önskar med detta inlägg är att ingen tjej någonsin mer luras att använda dyra krämer eller gå på salong för att ta bort just celluliter för det är ren och skär bullshit! Det dom gör är att att massera områden med cellutlier och det jämnar ut huden och ingenting annat det tar inte bort problemet men de tar rejält betalt för ingenting.

Jag har själv haft celluliter i bland när jag lagt på mig några kilo extra eller inte tränat tillräckligt, några på rumpa och lår. När jag tränar hårt går dom sakta men säkert bort och jag fyller snart 50 år…så jag borde veta!

Så snälla ni gå inte på detta med salvor och krämer och salongsbesök. Gör istället det ni borde och se till att komma igång med er träning! Sen säger jag inte att man måste ta bort alla sina celluliter vi är alla olika individer som trivs och tycker att olika saker är viktigt här i livet!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Få bort Celluliter…

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej på dig,
   Det finns inga krämer i världen som fungerar på celluliter!!! Celluliter är en följd av dålig cirkularion och fel mat. Det enda du kan göra för att få bort dom är att röra på dig och äta nyttigt. Kom inte dragandes med en kräm som funkar för det är bara BLUFF!!
   Så dumt och bara ett sätt att inbilla unga männsikor att det är detta dom behöver när det inte fungerar alls över huvudtaget!!!
   //Berith