Glöm inte fredagspromenaden dag 2! 2 kommentarer


Jag vet att det kan vara frestande en fredag att bara bege sig hem och sätta sig ner efter en hel veckas jobb. Men glöm nu inte bort vårt löfte att göra en promenad om dagen. Det gör så mycket för både kropp och själ. Jag behöver dom där promenaderna för att kunna äta lite av det jag vill och hålla min vikt på en bra nivå.

När man är ute och promenerar så behöver man klä sig helt annorlunda än när man springer. Man måste ha på sig mycket mer kläder för det är ingen vits med att frysa. Jag har en riktigt tjock dunjacka på mig och vantar med päls innuti och två tröjor under. Jag har shorts utanpå tightsen för att det skall bli varmare.

Tidigare har jag alldrig förstått alla dessa bloggare som säger att dom går ut och springer och är påpälsade som värsta michelingubbar. Nu fattar jag det jag aldrig förstod innan, dom säger bara att dom skall ut och springa fast dom egentligen tar en promenad. Kan bara inte förstå varför man gör så!

När jag tidigare gick ut och sprang så kunde jag knappt ha på mig en collegetröja och en väst utan att dö av värmeslag. Nu fattar jag det jag tidigare aldrig fattade att en del vill att det skall verka som om dom springer långt och mycket fast dom aldrig gör det. Att dom är superduktiga fast det egentligen är en ren och skär lögn. Varför undrar jag!?

Hur som helst så måste vi nu fokusera på våra promenader med 1 timma om dagen. Visst är det enkelt om man bara bestämmer sig! Det är precis det jag vill att ni skall känna, att det inte är så svårt utan det handlar om att ta ett aktivt beslut som i slutändan gör supergott för just dig!

Tänk vad skönt att ta en lång promenad efter maten (eller före om det känns bättre) och sedan bara komma hem och vila sig! Känna att man verkligen är värd den vilan!

Hoppas ni får en fantastisk fredag. Själv skall jag gå på två avtackningar av personer som går i pension! Så det blir en lite festbetonad fredag!


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Glöm inte fredagspromenaden dag 2!

  • pretty Inläggsförfattare

   Övertygad vet jag inte men en observation för jag har tidigare undrat. 🙂 Men nu när jag själv bara promenerar så fattar jag skillnaden för jag har aldrig tidigare gått powerwalks och absolut inte på vintern och jag har alltid undrat hur jag kan se att folk har så mycke på sig när jag läser bloggar men jag har aldrig någonsin sett någon springa så påpälsad och då har jag sprungit i många år och minst 4 ggr i veckan. Dessutom är jag ute mycket och promenerar med mina 2 hundar! 🙂
   Det var ju inte så att jag attakerade någont dirket, utan det är bara en observartion jag gjort. Kanske hänger ihop med att många som bloggar vill verka mer perfekta än dom är på många plan, och får det att verka svårt att hålla sig i form och då säger man att man springer 1 mil när man i själva verket bara tog en promenad. 🙂 Vad vet jag! 🙂

   Hoppas du får en fin lördag. Själv skall jag just nu ut på en lång promenad!

   MVH
   Berith