Hur jag tränar nu!


Jag tänkte berätta lite hur jag lägger upp min träning just nu. Jag har, sedan jag kom in i klimakteriet, inte kunnat springa som jag gjorde innan. Något med mina hormoner gjorde att jag blev trött i kroppen och inte hade den ”pigghet” som jag varit van vid. Det slutade med, och ni som läst min blogg vet detta, att jag var tvungen att lägga om min träning till promenader. Det var mitt enda sätt att få motion för min kropp orkade inte annat.

Det resulterade i att jag nu promenerar istället och försöker göra det 60 minuter om dagen. Ibland blir det mer och ibland mindre.

Nu har jag kommit i en fas när jag återigen känner att jag nog skulle kunna försöka börja med löpning igen, men då gäller det att göra det på ett sätt så att man varken är för mesig eller för tuff emot mig själv. Jag har själv en tendens att vara för tuff och därför kör jag nu den bästa av kompromisser med mig själv.

På min runda på lite drygt 7 kilometer så springer jag varannan kilometer, i ett långsamt tempo (detta är svårt för mig). Jag försöker anstränga mig att springa riktigt långsamt så att jag inte tar ut mig på den kilometern, utan jag småjoggar då detta är ett sätt att få upp syreupptagningsförmågan. På så sätt gör jag inte slut på mig själv och idag fungerade det utmärkt. Jag börjar alltid med att springa första kilometern.

När jag kom hem på min runda som brukar ta mellan 60-63 minuter så hade jag tjänat ungefär 7-8 minuter genom att springa varannan kilometer. Känner mig nöjd med mig själv och dagens träning.

Så hur tänker jag. Jo när man börjar jogga så är det viktigt att inte ta ut sig själv för mycket. Det gör att det blir svårare att komma iväg nästa gång. Så här i början så är det än viktigare att man känner att man gjort ett bra jobb utan att för den sakens skull ta ut sig så man kräks! 🙂 Nöjd men morgonen! 🙂

I dag provade jag också mina nya löparskor som jag är supernöjd med! Men kom i håg att promenader fungerar också minst lika bra, det är bara jag som är lite otålig och gärna vill springa och tävla med mig själv om tid! Det är mitt sätt att roa mig som jag längtar efter! 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.