Hur jag tränar och äter för viktnedgång!


Jag försöker verkligen att hålla mig i form nu. Jag har bestämt att använda denna tiden på ett klokt sätt när man jobbar hemma. Att avsätta tid för träning när man jobbar hemma är ännu viktigare. Så här kommer ett exempel på hur jag tränar och äter för viktnedgång.

Det finns inget att skylla på att man inte har tid eftersom den tiden som det tar att ta sig fram och tillbaka till jobbet nu kan användas för träning. Det tror jag alla parter tjänar på! Det är också viktigt både för knopp och kropp!

Det gäller bara att ha rätt inställning och verkligen nyttja den tiden. Jag försöker just nu också dra ner på kolhydrater för att få en bra effekt och gå ner några kilo extra! Det är tufft men jag tänker att man måste utnyttja denna tiden till något bra.

Jag försöker att gå och röra mig så mycket som möjligt varje dag. Underskatta inte promenader. Det gör jättemycket. Du behöver inte gå ut och springa, men att röra på sig med minst 15000 steg om dagen och gärna mer. Det gör susen.

Sedan har vi detta med maten. När man är hemma är det lätt att ta något i köket. Det är det jag nu försöker tvinga mig själv att inte göra. Jag har därför beslutat att under en 2 veckors period dra ner på kolhydrater i så stor utsträckning som möjligt.

I går åt jag ungsbakad lax med romsås och haricot verts. En perfekt måltid och mättande samtidigt som det är nyttigt! Det gäller att försöka tänka ut vad man tycker om, och ta bort det mesta av kolhydrater och ersätta det med grönsaker. Det är ett vinnande koncept om man vill ha en kickstart!

En vanlig dag för mig kan se ut så här

Träning på morgonen med löpning eller gång ca 7 km

Frukost – Två ägg

Mellanmål – Skivat äpple

Promenad 3 km

Lunch – Omelett med skina

Mellanmål – Skivat äpple

Middag – Italienska Nötförsbiffar med haricot verts och fetaost

Promenad 3 km

Det jag försöker säga är att det behöver inte vara så svårt och man kan äta gott ändå. Det viktiga är att man håller sig i från onyttigheterna! Sedan är det helt enkelt att man måste göra av med mer än man stoppar i sig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.