Måndag igen och uppdatering – hysterisk eller målmedveten!


Efter som jag nu nått ett av mina delmål så har jag satt nya mål mot mitt så kallade huvudmål. Jag har trappat ner lite hur mycket jag skall gå ner varje vecka, då jag inte längre tycker att 1 kg veckan är bra utan kanske 0,5 kg. Huvudmålet är att väga 62 kg och att sedan hålla den vikten. Hålla vikten blir ett kapitel för sig. Jag tror dock inte att det blir sepciellt svårt nu när jag har haft ett helt nytt fokus sedan jag kom in i klimakteriet, eller jag kanske skall säga sedan jag fått reda på att jag kommit in i klimakteriet. Innan dess var det ett rent helvete om man nu får skriva det.

img_8398

Jag använder vågen som mitt verktyg och jag vet inte hur många gåner jag skrivit det och kommer fortsätta skriva tills helst alla förstår, att man kan inte jobba mot ett mål utan att hela tiden ha kontroll på var man står! Det gäller även vikten. Det är verkligen som att driva ett företag, om du inte har kontroll på hur det ser ut, ja då kan du heller inte göra någonting åt resultatet i tid! För det är det allting hänger på, att göra någonting i tid!

img_8433

Många säger att man skall slänga ut vågen genom fönstret. Det är som att säga till sin revisor om man har företag att ”jag vill inte ha några rapporter på hur det går för mitt företag”. Eller ”vi räknar inte kassan i dag för jag vill inte veta”. Ja ni hör ju hur dumt det låter, men när det kommer till vikten är det ok. Tänk att istället ha kontroll då skulle ni veta exakt hur ni skulle ta er an dagen!

Vikt och att hålla sin vikt handlar väldigt mycket om att ha kontoll och balans. Om det är så att ni går upp i vikt, varför inte få veta det med en gång i stället för att vänta en vecka och så ser ni att ni har gått upp 1,5 kilo. Det känns inget kul det kan jag lova. När jag gick upp nästan 1 kilo i veckan mellan januari-april det var inte kul.

Det som är mest graverande är att när det kommer till detta med vikt så är man hysterisk som tjej om man väger sig varje dag och men att  driva företag och att kontrollera hur det går det kallas inte det hysteriskt utan då heter det att man är målmedveten. Jag tror helt enkelt inte att världen vill att tjejer skall ha kontroll för då har tidningarna inget att skriva om med avseende på nästa diet, och alla tabletter som säljs för tjejers välbefinnande..men du kan läsa i var och varannan tidning och blogg att vågen skall man slänga ut genom förnstret!

Det som är mest slående med denna resa är att när jag väl hade bestämt mig så var det lätt! Det förlösande orden är ATT BESTÄMMA SIG. Att ta kontroll!

Tänk att jag gick från att träna hårt 6 dagar i veckan med löpning, spinning och styrketräning. Kastade upp allt jag tidigare trott på i luften, både med avseende på mat och träning. Bytte min tunga träning mot promenaderoch bytte ut all mat jag åt mot ett helt nytt schema…och det gick lätt!

Jag hopppas jag kan inspirera er att göra samma sak! Om jag kan så kan ni, det lovar jag!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.