Måndag och träningsuppföljning


Jag kom på att jag hoppade över min träningsuppföljning förra måndagen då det var dagen innan julafton. Många helgdagar har det varit och det är lätt att man äter för mycket godis och mat.

Själv försöker jag alltid tänka på att inte stoppa i mig mer än jag gör av med, och är det så att jag verkligen vill ha något extra så får jag väl ta en extra löptur då! I lördags gjorde jag min första runda på 10 kilometer efter helgen som jag gett mig själv ledigt! Tyvärr har jag sträckt mig på baksida låret men jag genomförde ändå min 10 kilometer runda, för ni skall veta att jag är en riktig kämpe. Man lär sig med tiden att flytta sin smärttröskel och pressa sig själv lite mer. I bland bra, i bland mindre bra! Bestämde mig därför för att vila 1-2 dagar för att sedan ge mig ut på en långsam joggingrunda på kanske 4-5 kilometer för att känna på det lite! Min största utmaning är att ta det lite lungt i bland.

En sak som jag lärt mig genom året är att bara för att jag åker på en skada så behöver man inte sluta träna för det finns det så många andra områden jag kan träna, vilket ofta göra att man utvecklar ett område som man inte annars skulle ha gjort! I höstas vred jag mitt knä ur led, och med positivt tänkande och små små övningar lyckades jag ändå komma tillbaka på 3 veckor. Men det är just detta med att undersöka vad kan jag göra och vad ska jag inte ska göra för att påskynda tillfrisknandet. Efter 3 veckor gick jag ut och sprang 1 mil och på vägen vrickade jag foten och trodde inte jag skulle kunna ta mig hem, istället vände jag det och lyckades efter en stund springa hela vägen och det gick superbra, till och med kompenserade min fot för mitt knä på motsatta sidan! Konstigt men sant, men man måste våga känna efter och våga höja sin smärttröskel lite grand ibland.

DSC09338

Nu efter årsskiftet är det mycket styrketräning som gäller för min del. Nu jobbar jag för beach 2014! Jag är 47 år och går mot mitt 48:e och skall vara skitsnygg till sommaren det har jag lovat mig själv! Jag längtar redan till våren och med lite tur så skall jag och min väninna komma iväg i år igen med lite extra träning en vecka. Förra året var vi på Playitas och tränade minst 3 ggr om dagen, fantasktiskt när man bara har sig själv att tänka på, inget jag är van vid direkt! I år kankse vi skall åka till hennes ställe i Spanien och tillbringa en vecka och peppa oss själva! 🙂 🙂 När vi åkte dit 2013 så var jag i usel form och det var starten för mig efter många år med bara jobb, jobb, jobb.

Ja som ni vet så har jag lovat mig själv att inte bli de tre FFF:n (fet, ful och femtio) det sista kan jag inte göra så mycket år men de två första kan jag. Jag har tidigare varit grymt vältränad men när jag fyller 50 år så skall jag överträffa det har jag lovat mig själv!!!!

Vad det gäller mått så är det snart dags att göra en jämförelse, måste bara leta upp några bra bilder så jag kan visa. Måtten har definitivt minskat på alla ställen och jag kommer äntligen i ett par jeans som jag strävat efter. Men jag har fortfarande lång väg kvar! Ytterligare 7 kg skall bort……och mer muskler skall byggas! 🙂 🙂

lördag

Hoppas ni får en bra måndag och glöm inte att REA pågår i vår webshop som ni hittar HÄR En av mina favoritklänningar som vi just nu har 20% rabatt på är denna Roma Jearsy Dress och nu börjar den ta slut…. så skynda om ni vill ha ett exemplar i natt gick den sista röda till en tjej i Täby!

roma

Vi ses lite senare! Ha en bra måndag!

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.