Milstolpe nådd med min träning!


Det går verkligen framåt för mig nu med avseende på min träning! Jag är så nöjd och fantastiskt glad att jag lyckas med det som jag själv upplevde som omöjligt när jag insåg att kroppen gått ner ofantligt i förbränning tidigt i år! Jag var i början på mars helt plötsligt uppe på en vikt som jag aldrig trodde jag skulle nå. Jag vägde 84 kilo, och snabbt gick det! Jag gick upp 1 kilo i veckan och förstod ingenting!

I dag stod min våg på 69,9 kg alltså under 70 kg! Äntligen!! För andra kanske det kan tyckas som en lätt match men för mig har denna resan varit bland det värsta jag varit med om med avseende på min träning och vikt alltså! Nu har jag hittat nyckeln till min framgång och det känns inte ens jobbigt eller besvärligt! Jag är så himla glad och stolt över mig själv. För hur som helst så kräver det karaktär och beslutsamhet och det lovar det har jag haft i överflöd!

För er som vill veta så är jag 173 cm lång och skall ner till 62 kg och det innebär att jag nu bara har 7,9 kg kvar. Känns just nu i detta ögonblick som en enkel match men ”peppar, peppar ta i trä” man vet aldrig var livet har för överaskningar runt hörnet! Så mycket vet jag!

När jag kommer ner till 65 kg så skall jag köra igång med min kära, underbara styrketräning igen. Just nu kör jag bara konditionsträning!

IMG_6187

Jag anser, men observera att det är mina åsikter och inget ni behöver följa eller ens hålla med om. Jag anser att vågen är ett måste och ett nödvändigt redskap. Även att mäta kroppen på ett antal utvalda ställen är ett sådan redskap. Många bloggare och träningsintresserade påstår att ”vågen skall man slänga ut”. Det är nog det dummaste jag har läst någonsin.

Om man inte har koll på sina framsteg hur skall man då bli peppad????, och har man inte koll på sina framsteg- och eventuella tillbakagång hur vet man då hur man ligger till???

Jag har skivit det förut och jag tycker jämförelsen är jättebra. Det är som att driva ett företag, om jag med mitt företag inte skulle vilja veta hur det går för företaget i mitten av månaden och sedan när månaden är slut och jag inte nått några framsteg eller det resultat jag förväntade mig så kan jag inte heller göra något åt det! Det är nämligen för sent! Kroppen är ju det företag vi själva driver, alla! Om vi inte är intresserade av resultaten då borde vi nog funder en gång extra. Uppföljning är nyckeln till resultat och att man sätter in rätt åtgärder beroende på vad uppföljningen visar!

IMG_6129

Jag väger mig själv varje morgon för att registrera var jag ligger. Jag gör en invägning och en mätning av de mått jag alltid tar varje måndag morgon. Jag har sedan jag var i tonåren skrivit upp min mått med datum och därför har jag en superbra koll på var jag ligger och skall ligga. På den tiden tränade jag fitness och behövde ha superkoll. Nu gör jag det för att det är ett fantastiskt bra hjälp när man vill nå sina mål. Att jag sedan har att jämföra med sedan många år tillbaka gör det faktiskt ganska roligt! Glöm inte att man kan alltid börja när som helst det är ALDRIG försent!

Det finns en sak man måste göra för att starta företaget ”sin egen kropp”. Man måste bestämma sig, och när man väl har gjort det då lovar jag er att det är lättare än ni tror! Kan jag, som snart fyller 50 år och dessutom inte förbränner knappt någonting nu för att kroppen har hamnat i klimakteriet. Då kan alla, jag lovar!

IMG_6012

Under dessa månader har jag bara promenerat. Jag har alltså frångått all min övriga träning för första gången i mitt liv. Jag har kastat upp allting jag tror på i luften och börjat om. Jag äter bara ca 800 kalorier om dagen och jag är aldrig hungrig. Det jag unnar mig är mina cappuccino men jag dricker dom bara med lättmjölk. Jag får dricka precis hur många jag vill, där sätter jag ingen gräns. Det innebär också att när någon vill fika med mig så funkar det för jag kan ta en god cappuccino och känner mig nöjd med det!

Hoppas ni gillar mitt inlägg och att jag ger er lite PEPP, det är aldrig försent, ni kan börja när som helst men bestäm er!

Nu skall jag till frisören en sväng. Dagens outfit blev så här! Blå jeansklänning från Stefanel och sneakers från Michael Kors! Min underbara jeansväska kommer också från Michael Kors.

IMG_6139

Nu får vi se om jag kan bli snygg i håret också! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.