Min träning i värmen!


Jag har faktiskt lyckats med all min träning trots värmen i hela juni. Jag känner mig så stolt över mig själv! Jag tänke därför dela med mig av mina tankar just nu. Jag har, liksom många andra, haft enormt svårt att få till träningen under denna Covid-19 period. Men jag lovade mig själv att under hela juni skall jag gå minst 16000 steg om dagen. Hittills har jag klarat varje dag

Mitt mål är som sagt att göra åtminstone 16000 steg om dagen. Det är min målbild och för att lyckas med det så försöker jag få till min vardagsmotion ordentligt. Jag skulle säga att det är framför allt vardagsmotionen som gör att jag kan lyckas för om jag bara skulle förlita mig på träningen så skulle jag inte alls komma upp i samma antal steg.

Jag har satt upp ett litet schema för mig själv ungefär vad jag borde ligga i steg under olika delar av dagen och därför kan jag enkelt se om jag ligger före- eller efter i planen. Ett telefonsamtal kan man ta gående. Jag försöker alltid få in en liten lunchpromenad på 2-3 km. Det är inte mycket men det är absolut avgörande. En liten extra promenad med hundarna gör också susen.

I går gick jag 9,3 km efter middagen. Jag jobbade sent och åt middag och var orolig att jag inte skulle få till det med träningen. Jag insåg snart att det faktiskt var bättre att ta en power walk lite senare när det är så varmt! Det blev sammanlagt 19000 steg! Wow, och jag som kände mig trött efter en hård dag på jobbet! Jag fick faktiskt mer energi när jag kom hem. Det känns verkligen som det vänder nu!

Så vad vill jag säga med detta. Jo! Sätt upp mål! Koncentrera er på vardagsmotionen, ni kommer bli förvånade hur mycket den ger! Varför inte lägga minst 30 min av lunchen på en promenad! Små men mycket värdefulla saker i vardagen!

Nu när jag tränat enligt plan i 16 dagar så har jag mindre än hälften kvar, bara 14 dagar. Detta kommer jag fixa. Sedan är det dags för nästa fas!

Ni kanske undrar hur min vikt och min mätning går. Jag har gått ner ett antal kilo. Jag har även gått ner några centimeter. Det syns inte så mycket än, men jag ser det själv med blotta ögat och känner mig så nöjd. Det är det där som betyder så mycket för peppens skull! Jag tror jag behöver totalt 12 veckor för att nå mina mål! Just nu har jag avverkat 2,5 vecka.

Jag ser fram emot kommande veckor och hoppas att jag får vara frisk!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.