Min träning och varför jag gör som jag gör…


Vi vet alla hur svårt det kan vara i bland att komma igång med träningen. Nu har jag verkligen kommit till en plats där jag trivs med avseende på min egen träning. Jag fokuserar just nu bara och endast på konditionsträning och promenader. Det har blivit ett bra avbrott och egentligen är allt tack vare min obalans i kroppen med klimakteriet.

Det är aldrig roligt att erkänna att man faktiskt blivit så gammal att man kommit i klimakteriet, men jag känner att det är viktigt att skriva om, för hela hösten förstod jag inte vad som var fel. Jag trodde allvarligt talat att jag skulle bli tokig. Jag hade alla möjliga olika konstiga symptom och jag förstod inte, eller tänkte ens på att det kunde vara klimakteriet.

IMG_6187

Efter jul och nyår eskalerade det och min kropp brände i pincip ingenting av det jag stoppade i mig och jag gick hastigt upp ett kilo i veckan. Jag var hos tre doktorer som ingen kunde konstatera vad det var och de gjordes massor och åter massor med prover. De trodde att jag hade något fel på sköldkörteln med det visade sig att alla prover såg inte bara bra ut, utan superbra. Jag hade då gått upp 10 kilo på mindre än 10 veckor….helt ofattbart.

Min räddning blev när jag var hemma hos min 83-åriga mamma som bara sa.

– Berith ät sallad, skippa kött, skippa allt fett ät bara sallad. Jag tänkte för mig själv att det kommer jag aldrig att klara!. Men jag gjorde det. De första 8 veckorna så kastade jag upp allting i luften som jag anser är det rätta om att äta, och träna. Jag åt bara 800 kalorier om dagen och gick promenader och rörde på mig som motsvarande 800 kalorier. Jag gick raskt ner i snitt 1,5 kilo och de första veckorna lite mer och nu 14 kilo senare känner jag mig så fantastiskt nöjd.

IMG_6129

Nu skall jag ta mig till den nivån jag strävade efter innan. Jag skall ner ytterligare 8 kg och när jag har gjort det då skall jag åter igen börja med min kära styrketräning! Jag har nämligen en armbåge och en axelled som inte är helt bra. Så just nu är det perfekt timing att jag inte skall träna stryrketräning då jag behöver vila min arm i några månader till.

IMG_6008

Det som egentligen peppade mig var att min mamma som är 83 år lycades gå ner 1 kg i veckan under en tid för att hon behövde bli av med några kilo. Hon har svårt att gå och det är väl det enda felet på henne, men tänk den prestationen att gå ner 1 kg i veckan fast du knappt kan röra på dig. Då tänkte jag ”kan hon, så kan banne mig jag också”!

Det gick vägen och nu sitter jag här med nyckeln till min framgång. Jag har nu precis druckit ur min kaffe och nu skall jag byta om och ge mig ut på en av mina promenader! När jag börjar jobba igen om några veckor då gör jag dom när jag kommer hem från jobbet på kvällen istället! Det funkar jätte bra!

IMG_6046

Det kan tyckas konstigt att äta 800 kalorier om dagen, men sanningen är den att min kroppen har gjort någon typ av omställning så den bränner inte mer just nu, och med det så känner jag mig heller inte längre hungrig. De första veckorna gick det på vilja och för att fasa in mig själv. Så fort jag kände mig hungrig så skivade jag ett äpple,men saken var den att jag egentligen inte var hungrig utan det var mer en vanesak med mellanmål. Anledningen till att jag skivade äpplet var att när man skivar ett äpple och lägger upp det på ett fat så ser det så mycket mer ut och då blir det lite psykologiskt att man tycker att man har ätit ganska mycket. Det gjorde jag de första veckorna i stället för mellanmål.

Så vad vill jag säga med detta. Jo få inte panik som jag fick, utan gör något åt det. Koppen kommer gå ner i förbränningstakt med tiden och det gäller bara att anpassa sig. Det är som en käftsmäll, det erkänner jag. Att gå upp så många kilo i vikt innebär med automatik att det finns inga kläder i garderoben som passar. Jag är så himla glad att jag har en mamma som sa till mig! Utan hennes uppmaning att i princip inte äta något…hade jag aldrig tyckt att det var ok för jag vet ju inte alls vad klimakteriet innebär! Nu vet jag bättre. Självklart har jag hittat maträtter på vägen som funkar bra för just mig.

En sådan maträtt är en bakad potatis med hela tallriken full med sallad gjord på bara sallad, tomater och gurka och så lite grand med räkröra. Det räcker för att göra mitt behov av salt tillfredsställt. En annan rätt jag ätit mycket av nu på sommaren är faktiskt färsk potatis med sill och gräddfil och gräslök. Självklart får jag anpassa mitt intag så portionerna är mycket mindre idag än vad de var förra sommaren. Omelett är en annan rätt jag gärna äter med mycket sallad till.

Ja så här har det sett ut för mig de senaste måndaerna och jag jobbar på för att gå ner de där sista kilona som jag jobbade med redan innan. Tänk vad glad jag är att jag har en mamma som sa till mig på skarpen! TACK mamma!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.