Mitt nya träningsschema! 2 kommentarer


Nu har jag då bestämt mig för att lägga in styrketräning i mitt schema och lägga på mig lite muskler igen. Jag har bestämt mig för att köra styrketräning 3 ggr/ vecka (mån, ons, lör) och att köra promenader de andra dagarna.

När jag går till gymmet så tänker jag inte köra någon konditionsträning utan bara uppvärmning. Detta skall jag testa ett tag för att se hur det går. Jag skall utvärdera denna träningen under en 4 veckors period med start denna vecka. Jag har självklart vägt mig och mätt mig, men det gör jag alltid så nu är inget undantag. Det är ett sätt för mig att ha kontroll.

Jag har gjort ett program till mig själv där jag kör igenom alla stora muskelgrupper, biceps, triceps, axlar rygg, rumpa, bröst och mage, framsida lår, baksida lår, vader. Detta kommer jag köra i 4 veckor för att sedan lägga om programmet igen.

Promenaderna kommer ske som vanligt med 60 minuters promenad. Anledningen till att jag lägger om mitt program lite är att jag känner att jag behöver lägga på mig lite muskler för att säkra att jag inte drar på mig några andra skador som t e x min whiplash skada kommer tillbaka när muskulaturen blir mindre, men den främsta orsaken är att jag senaste tiden känner en avsevärd skillnad i hur jag tappat styrka och det kan aldrig vara bra för min kropp långsiktigt. Så detta är för att vara hälsosam och kunna ha ett bra liv i många år och inte dra på mig massa onödiga skador.

Hur gör man då för att motivera sig själv att träna. Att hitta motivation handlar 8 gånger av 10 att bara göra sin träning. Det handlar om disciplin och planering i kombination, och då kommer den här härliga känslan vissa av gångerna att man verkligen vill gå och träna. Men precis som alla ”måsten” så behöver man få det gjort. Så glöm att du kommer hitta motivationen, den kommer inte trilla över dig utan bestäm dig för att bli en bättre version av dig själv så skall du se att resten kommer av sig själv.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Mitt nya träningsschema!

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej Conny,
   Ja det är inte alltid enkelt! Det är lite som med allt annat! I bland måste man bara göra det utan att tänka och försöka övertala sig själv när man inte känner för det. Enkelt är det inte alltid. Om man försöker tänka på varför man gör det kan det i bland vara enklare med motivationen. Man får försöka överföra ”jobb-känslan” på träningen, man struntar ju inte att gå till jobbet bara för att man inte känner för det en dag…det är inte pengar man tjänar på träningen, utan hälsa! 🙂 🙂
   🙂
   //Berith