Sätta igång med träning igen!


På söndag har jag haft ett litet träningsuppehåll på 14 dagar eftersom vi fått en ny liten familjemedlem, men på söndag är det dags att sätta i gång igen. Självklart kan man ha uppehåll med träning men helst bara planerade sådana, och under en kortare tid. Man tränar för sin egen skull och inte för någon annan, det är det absolut viktigaste att tänka på.

När jag skall träna så krävs massor av planering runt det och särskilt nu när vi har en liten valp hemma. Att det finns mat hemma som är bra och nyttig, att jag hinner med min motion och att jag inte prioriterar bort den. Det i sin tur kräver planering med att handla hem mat så det finns hemma.

Just nu verkar det finnas många som väger in massor av negativt i att träna och äta rätt och får det till att det egentligen är hets och bantning, medans det i själva verket bara handlar om att ha en bra balans i livet. Att ge sina barn en bra balans i livet med avseende på mat och träning är nog bland det bästa man kan ge.

När jag tänker på min egen uppväxt och bara tänker på hur och när vi åt godis så är det nästan skrattretande när man tittar på hur det ser ut i dag. Då köpte vi godis i små påsar som kanske rymde 50-80 gram max. I dag köper barnen lösgodis och kanske 0,5 kg, och det köps chips och läsk som aldrig förr. Hemma hos mig så fick man bara dricka läsk på lördagskväll, och vid högtider som julafton.

Jag menar självklart inte att man aldrig kan äta godis men att drastiskt minska ner eller helt ta bort allt godis, läsk och godsaker åtminstone på vardagar, det är absolut bara bra!

Om man äter sallad och mycket grönsaker så betyder ju inte det att man inte äter, utan det betyder att man får i sig massor av nyttiga vitaminer och sedan kompletterar man så att man även får i sig protein och grönsaker kan man krydda precis som vilken annan rätt som helst och det blir minst lika gott om inte godare för känslan av att man är nyttig känns i hela kroppen efter en vecka eller två och då förstår man inte varför man åt som man gjorde innan. Tänk bara hur gott det är med spenat med vitlök och salt och peppar!

Så nu skall jag försöka att återigen komma igång med att peppa er. Jag har även hängt fram mina TRX band på utsidan för att få lite muskelträning när och om jag inte kommer i väg till gymmet!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.