Träning, vila och kost!


Just nu har jag varit tvungen att vila mig lite mer än vanligt på grund av min lungsäcksinflammation! Jag skall ta det lite lungt även under nästa vecka då jag fortfarande har lite svårt att andas och smärta i lungan på vänster sida, precis där hjärtat sitter!

Hur som helst har jag istället focuserat på att äta bättre och mindre så jag har faktiskt gått ner ett par kilo i alla fall! Det känns skönt för man blir frustrerad när man vill komma i gång och det inte går att träna, men man kan faktist uppfylla mål i alla fall. När man inte tränar och inte kan röra på sig på samma sätt så är det en enkel ekvation att kroppen behöver inte samma eneri-intag och därför kan man dra ner på mat och faktum är att då fungerar det väldigt bra med att dra ner på framför allt intag av kohydrater i för stor mängder som bröd, potatis, ris och pasta!

Så mitt tips till er som råkar ut för en influensa eller något annat som gör att ni inte kan träna. Titta över ert matintag ordentligt så skall ni se att ni på flera sätt förbereder er för er kropp och också er viktnedgång (om det är det ni vill) och att bli frisk igen, nämligen att helt och hållet kunna focusera på kost istället!

Kost är nämligen den egentligen viktigaste delan i hela ekvationen. För man kan helt enkelt inte äta mer än vad man gör av med. Den ekvationen går inte i hop.

Så jag väljer kött och kyckling och fisk med grönsaker till största del för mitt matintag. Ägg och omelett med grönsaker i är också perfekt. Bönor är ett annat bra alternativ i stället för ris eller potatis och jag burkar välja haricovert och ha någon röra eller sås till. Fetaost är också ett bra alternativ. Soppa så klart med mycket grönsaker och utan bröd. Jag lade ut ett recept på grönsaksoppa i veckan som är gudomlig och man använder den fantastiska grönsaksbuljongen.

Hoppas er lördag börjar på bästa sätt. Själv sitter jag här med två små gossetroll med en kopp kaffe. Kan faktiskt inte vara så mycket bättre!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.