Träning och håll fokus på framtiden!


I dag är det måndag igen och det är lika bra att vi pratar om detta med träning redan i början av veckan. Mitt sätt att fokusera på att få min träning gjord är att fokusera på framtiden. Vad vill jag med min träning. För mig är det väldigt enkelt jag vill inte fastna i den klimakteriefällan jag hamnade i förra året från januari – maj. Jag vill känna mig stolt över mig själv, jag vill få på mig kläderna jag har i garderoben och då kan jag helt enkelt inte äta allt som bjuds runt om mig.

I dag lever vi i ett samhälle där mat helt plötsligt blivit trendigt. Vi har för mycket mat och vi äter för mycket hela tiden! Vi matas med matlagningsprogram där den ena mer komplicerade rätten efter den andra lagas och det föutsätts att även amatörer skall kunna det mesta. Våra mataffärer är överladdade med erbjudanden och hyllorna överfulla och vi matas hela tiden med nyheter.

Jag tror på det enklare, jag tror att vi behöver lära om vad vi skall, och inte skall stoppa i oss. Att vi måste ånyo börja tänka på att om vi stoppar i oss mer än vi behöver så måste vi göra av med det. Så det är bara att välja!

Jag har några kilo att gå ner innan jag skall börja träna på gymmet som jag redan har träningskort till. Anledningen till det är att jag har satt en gräns för att kunna bygga muskler på en kropp som faktiskt kommer vara enkelt att lägga på sig lite muskelmassa på. Jag har alltid gjort tvärt om men eftersom jag ändrat allt annat i mitt liv så kan jag även ändra detta.

Jag har inte varit på gymmet på ett helt år sedan jag kom in klimakteret. Jag har gått ifrån att träna på gym 5-6 dagar i veckan till 0 dagar. Jag har skippat löpning, spinning, konditinsträning och istället börjat promenera av den enkla anledning att det svartnade för ögonen när jag ansträngde mig, att det snurrade och jag kunde inte ens släpa mig fram. Hela kroppen kändes svag så jag var tvungen att böjra om från början med ALLT. Vet ni vad, jag har gått ner 20 kg sedan dess. Visst är det helt galet!

Jag blir så himla glad bara jag tänker på det och allt är egentligen min 83-åriga mammas förtjänst. Det är henne jag har att tacka för det. Det var hon som barskt sa till mig att lägga om kost och börja äta sallad! Älskar min mamma!!! Jag är faktiskt helt säker på att jag har den absolut bästa mamman i världen!

Vissa dagar känner jag mig lite extra tacksam över livet. Idag är en sådan dag! Då känner jag mig också extra peppad att göra det som min plan säger. Äta sallad, träna ordentligt, sköta min sömn och ta hand om mig helt enkelt. Inte falla för frestelser utan titta framåt och se de mål jag vill nå!

Hoppas ni får en fantastisk måndag och det är aldrig försent. Glöm aldrig det!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.