Träning, träning, träning och vitaminer! 1 kommentar


I dag är det söndag och det står åter träning på  schemat. Just nu kämpar jag med min löpning och det går lite bättre men det är lång i från bra. Jag har fortfarande som bly i kroppen och nu har jag kompletterat med ett antal vitaminer som jag äter varje dag då jag behöver förstå om det saknas något i min kropp. Detta är vad jag äter. Silicea för hår och naglar, Kvinna +55 (ja jag vet att jag inte ens är 50 år än men det spelar ingen roll) denna har hög dos av B12 därför har jag valt just den, D-vitamin tar jag för immunförsvar och benstomme, och sedan en omega 3 som bland annat är bra för hjärtat. På 3 veckor har stickningarna i tungan blivit mindre men de har inte försvunnit helt! Det är en stor vinst för mig då det är väldigt obehagligt.

IMG_5357

Efter mycket prover fram och tillbaka så verkar det som om jag har B12 brist och det är troligt att det skulle kunna hänga i hop med att jag har kommit i klimakteriet och eventuellt också sköldkörtelbesvär. Hur kul är det!? Men jag tänker som vanligt att det spelar väl ingen roll bara jag får rätsida på det. Livet har liksom sin gång och det är bara att göra det bästa av det. Den 14 juni skall jag till läkaren igen för provsvar och mer provtagning så det är liksom inget att gräva ner sig för i nuläget. Det enda som allvarligt oroar mig är att jag inte kan träna på samma sätt. Det gör mig faktiskt lite nedstämd i vissa lägen.

Jag försöker se det långsiktigt och när jag känner att energin är slut så försöker jag tänka på konsekvenserna det skulle få om jag inte tränade och det är så jag håller på för tillfället. Så några stora framsteg det ser jag just nu inte skymten av. Mitt mål är självklart att kunna löpa lekande lätt!

Att det är något fel i kroppen de kan vi konstatera för min kondition är god, jag har en vilopuls på 49 slag/ minut men det något i kroppen som gör att den inte hänger med!

IMG_5236

Jag har därför nu också bestämt att äta ännu mer grönsaker än jag brukar för att försöka på alla sätt att få bukt med detta. Som om inte det vore nog så har jag min arm som fortfarande inte är bra och som gör att jag inte kan träna styrketräning då jag i princip inte kan använda armen och inte får belasta den. Jag befinner mig i någon form av rundgång!

Så varför skriver jag allt detta tråkiga. Jo för att kanske finns det någon annan där ute som också har problem och som har svårt att få ihop träningen. Jag hoppas i så fall kunna motivera lite grand för som sagt det är bättre med lite träning än ingen träning alls och det är bättre med bra mat än massa onyttigt och då kanske vi tillsammans åtminstone kan kämpa för att göra det bästa av det hela.

IMG_5235

Så kan du inte springa, ta en lång promenad då, även om det inte går fort så bränner du fler kalorier än om du sitter i soffan och dessutom äter på något. Bestäm dig för att skippa allt godis och alla efterrätter för skall man kunna hålla vikten någorlunda så går det inte att ha några utsvävningar när det kommer till mat! Då kan man ägna sin stilla sittande tid att hitta bra recept på mat eller göra egna kombinationer och se vad ni får i hop för förslag! Det skall jag göra i eftermiddag när jag har tagit min lilla kombinerade jogg- och promenadtur!

Ha en skön start på er söndag!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Träning, träning, träning och vitaminer!