Träningen går toppen!


Just nu så känner jag mig extremt peppad med min träning. Än kan jag inte se några direkta resultat men jag känner i kroppen att träningen går toppen. Jag sover dessutom otroligt gott vilket också är ett riktigt bra tecken.

Jag kör just nu mina matlådor varje dag. Jag äter havergrynsgröt på morgonen, ett mellanmål klockan 09:00 och sedan lunch klockan 12:00 och mellanmål igen vid 15:00. Maten anpassar jag lite grand efter vad jag skall göra för träning just den dagen. Jag behöver lite mer energi om jag skall köra ett tungt stryketräningspass än om jag skall ta en lång promenad.

Min kropp gillar det. Dessutom är det så att när man planerar sin dag med all mat så hinner man faktiskt med andra saker. I går kväll gjorde jag klart i min skogarderob.

Jag känner att min kropp håller på att ställa om sig. Jag känner dessutom att min nacke mår bättre av hård träning och än så länge så har jag inte känt av min lite svagare vänsterarm som jag i början på året hade så ont i och inte kunde lyfta ens.

Nu händer det hoppas jag. Har ni kommit i gång och hur går det för er! Känns träningen bra eller har ni svårt att motivera er till träningen?

Jag har dessutom haft lite besvär av mitt ena knä men även här försöker jag nu bygga muskler runt omkring knät för att supportera. Jag känner att jag har blivit mer fokuserad på att lösa- och ta hänsyn till de problem jag haft och inser hur mycket av dom man kan lösa med lite träning. Annars är det lätt att skylla på att det är därför man INTE kan träna.

Jag går runt problemet och tränar det jag kan, och försöker träna klokt för dom delar som behöver byggas upp från grunden igen. En långsiktig plan.

Jag tror att det är viktigt att tänka så här. Att försöka se kroppen som sitt viktigaste redskap. De är du och ingen annan som är ansvarig för att se till att alla delar ”underhålls” för ingenting fungerar långsiktigt utan underhåll. Jag vill ha hälsan i många år och om jag skall kunna ha det så måste jag också kämpa för det. Det är nog det viktigaste uppdraget jag har. För om inte kroppen mår bra hur skall då resten kunna må bra!

Det enklaste är att bara göra en plan och BARA följa den. Jag skriver BARA för egentligen är det inte svårare. Vi måste bara bestämma oss att detta är det viktigaste.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.