Träningspepp – Dag 18


Hur gör man när man inte hinner med? Jag promenerar mellan möten. Ställer bilen längre bort. Tar trapporna. Äter sallad. Då gör jag i alla fall en lite bättre insats än annars.

Jag fortsätter att tjata om den där vågen för den är nyckeln till det mesta. Ett utmärkt verktyg som direkt talar om när du är på fel väg. Då vet du exakt att du måste skärpa dig. Äta mindre och röra på dig mer.

Hinner man inte till gymmet en vecka, ja då måste man dra in på något annat. Det är faktiskt så enkelt att man kan inte stoppa i sig mer energi än vad man gör av med. Så det är den hårda läxan, att det går faktiskt att hoppa över träning då och då, men det är inget jag rekommenderar för det ger så mycket. Men måste man så måste även matintaget blir mindre.

Det konstiga är att sedan jag kommit i klimakteriet är jag sällan hungrig. Det är som om kroppen inte längre har alls samma behov av mat och det märks tydligt. Däremot går detta med mat mer på rutin. Det jag måste jobba med är kvällarna när man sitter framför datorn och att inte falla för frestelsen att ta något gott! Jag lyckas för det mesta men jag vet att det är just där som det är svårast. På dagarna tycker jag inte att det är något problem.

Just nu kan jag inte få mig själv att gå ut i kylan så jag gör allt för att få mina steg varje dag för att slippa och just denna veckan hinner jag inte till gymmet och då måste jag vara ännu mera uppfinningsrik! Många små promenader. Hundar som skall ut trots att det är kallt. I dag skall det vara -14 i Göteborg! Huuh!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.