Träningsplan som håller


Kände mig lycklig i går eftermiddag när jag insåg att halsont var borta. Körde ett tufft pass med ben, rumpa och rygg och i dag har jag en välförtjänt vilodag! I dag skall jag hem och handla mer god mat och göra en Quice Lorraine med broccoli, gröna- och svarta oliver samt soltorkade tomater. Det där med att vakna med ont i halsen och när det senare går bort, ändå inte ursäkta sig med att ”jag håller på att bli sjuk” så jag går hem och vilar. Nä, var ärlig mot dig själv!

I dag blir det kyckligsallad till lunch, samma som middag i går! Perfekt på en träningsfri dag!

Jag har gått upp 0,5 kg denna veckan men spegeln är min bästa vän och jag ser att jag gått ner i fett med blotta ögat! 6 veckors plan med träning och mat håller och när jag gått ner mina kilo så skall jag fokusera ännu mer på att bygga muskler! Det är långt till jag når mitt mål men jag känner mig faktiskt väldigt positiv trots viktuppgång och trots att jag nu har 15,5 kg kvar till mitt mål. 🙂

Nu är det snart dags att ta nya ”före” bilder så jag har något att jämföra med hela vägen. Tyvärr tappade jag min träningsrutin av för mycket jobb under ett antal år. Jag jobbade även tidigare som instruktör och körde åtminstone tidigare 6 instruktörspass i veckan förutom egen träning..

TRÄNING 3

Jag förespråkar en vanlig kost och jag är så oerhört tacksam att jag har varit vältränad i större delen av mitt liv. Det finns en sak som jag har som tyvärr många saknar i dag. Det är ett sunt sätt att se på mat. Jag vet att man kan äta vanlig mat och träna och vara vältränad, men behöver inte gå till extrema metoder, däremot kan man inte vara lat. Man måste träna och röra på sig och det finns INGA genvägar. Det bästa sättet att gå ner i vikt om man lagt på sig under många år som jag, är att ha en sund inställning till mat, en sund inställning till träning. Ta bort alla alkohol om du dricker något. Jag dricker aldrig, eller jo kanske ett glas champagne vid något högtidligt tillfälle max 1-3 ggr och året!!

bild träning4

Jag blir ledsen av alla dessa människor som förstår sina kroppar med LCHF och 5:2 och i bland till och med i kombination. De förstör sin ämnesomsättning och i bland kan man läsa på deras sociala medier och på bloggar att de kallar socker för ”gift” och så även kolhydrater. De skriver om att när de äter bröd så svullnar deras magar och detta skulle vara ett tecken på hur mycket gift det är i mjöl. Däremot verkar de flesta som förespråkar lågkolhydrat kost tycka att alkohol är ok????? Alkohol är ett gift, finns inget som är bra för kroppent!! Hur dumma är vi i dag ?? Men det kan man tydligen dricka i tid och otid, men banne den som äter kolhydrater eller socker. För det finns ju inget socker i alkohol heller eller hur förutom det gift som alkohol är?????? Jo men då förespråkar vi att det är bra för kolestorolet…jag för gamla människor kanske, så jävla dumt att jag måste lägga till med en svordom. Förlåt för det!

Måste dock tillägga att det finns bara ett fall då LCHF är bra, det är om man är väldigt överviktig och inte kan träna för att man kan inte belasta knä och övrigt med sin övervikt. Då är det bra i en övergångsperiod för att komma ner i vikt för att sedan följas upp men en träningsplan. Alltså en diet!

Stackars människor som förstör sina kroppar, och att strävan efter att vara smala gör att de tappar muskelmassa och förstör sin ämnesomsättning långsiktigt och tappar muskelmassa som långsiktigt gör att de faktiskt kommer gå upp i vikt om de inte håller sig till sin livsstils diet som många vill kalla LCHF för. Dessutom får de inte i sig tillräckligt med vitaminer som gör att de ofta blir sjukare än andra! Livsstil, NEJ jag kallar det dumdristigt!

Nu åter till planen. Rör på er. Tänk på vardagsmotionen om ni ännu inte kommit i gång. Finns inget som är så bra som vanliga promenader förresten. Tänk på det. Tänk inte på att du inte kommit i gång ännu. Ge dig själv eloge för din vardagsmotion! Det är en början till en bra start! Tänkt långsiktigt och sätt långsiktiga mål, det är det som håller i längden inte hur många kilo du kan gå ner på 14 dagar!

Så där jag nu skrev jag av mig lite. Skall skriva lite mer om LCHF och annat senare men nu måste jag kila!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.