Träningstips till dig som vill komma igång med löpningen! 2 kommentarer


Här kommer ett av mina träningstips till dig som vill komma i gång med löpningen. När man skall börja springa så är det bra om man startar några veckor med att inte gå ut för hårt för att inte dra på sig skador. Max 2 ggr i veckan om du är helt otränad.

Vill man inte starta direkt med att börja jogga så är en promenad på en timma perfekt. Men om du promenerar så är mitt förslag att du inte försöker göra promenaden mindre än under en timma, men inte heller mer i början. När du har gjort det i ca 3 veckor kan du förstiktig börja jogga vissa sträckor.

När man skall börja jogga så är det bra att börja med att jogga en bit och sedan gå en bit så länge man orkar helt enkelt. Men det där tipset har alla hört till leda.

IMG_6784  IMG_6778 Jag brukar i stället hitta på lite jogging lekar och en av dom går till så att jag måste springa uppför alla backar, vilken runda jag än tar. Jag måste springa uppför vare sig backarna har en minimal lutning eller är en rejäl backe! När det är raksträckor eller nedförsbackar så går jag fort. Det funkar bra för mig för när jag sedan kommer igång att springa ordentligt så ser jag inte backarna som ett så stort hinder som jag gjorde i början på min löparkarriär! För man har redan fått in hur det är att springa uppför en backe!

Just nu så joggar jag nästan inte alls för att min kropp har en obalans i och med klimakteriet, som gör att jag blir yr och dessutom orkar den inte, men mina rundor med backar gör jag från och till och några kilometer springer jag just nu men inte mer!

Det får bli dagens träningstips från mig!


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Träningstips till dig som vill komma igång med löpningen!

 • Britt-Marie

  Hej Berith

  Jag ska springa ett mil-lopp om några veckor men oroar mig för om jag kanske tagit mig vatten över huvudet. Du kanske har några tips på hur jag ska klara av att springa så långt?

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej Britt-Marie,

   Du är ju grym ju!! Klart du kommer klara och vet du vad. Vad är det värsta som kan hända? Att du blir trött och får gå en bit! Det är ju inte så farligt. Jag är säker på att du klarar det. Intala dig att du är superduktig och att du kommer att klara det! För det är du verkligen. Du har tagit dig dit och det är verkligen grymt gjort. Om du intalar dig att det är ok att gå om du blir trött så blir inte pressen så stor och då blir det lite avdramatiserat. Det är verkligen inte hela världen om du går en bit utan satsa på att komma i mål. Fokusera på slutmålet! Stort Lycka till Britt-Marie!!
   Kram
   //Berith