Träningsuppföljning och nya mål 2014!


Ja nu gäller det att komma i fas igen efter att ha haft mer ledigt de sista tre veckorna än jag haft på över ett år! Mina nya mål är klara och satta och igår provade jag på en av mina nya löparsträckor. Jag har aldrig sprungit längre än 13,5 km i år och mitt nya mål för april månad är att springa 15 km på 1,15 och i maj springa 20 km under 1,45. Detta får bli ett första mål för att se hur långt jag klarar! I går sprang jag för första gången detta året 14 km och det känns i kroppen i dag vill jag lova.

DSC09338

Vad gäller styrketäning så skall jag ner ca 7 kg fett och lägga på mig ca 2 kg muskler. Svårt med vikt här då muskler väger mer än fett så jag rättar mig främst efter mina mått det är det absolut bästa sättet att se sina framsteg. Detta kommer dock innebära att min vikt slutar någonstans runt 62-64 kg.Skall tillägga att jag är 172,5 cm lång.

Jag har ytterligare ett mål och det är att kunna göra 50 armhävningar i en följd, i dag klarar jag ca 15 st!

Så här ser mina mått idag;

Armhåla runt 87 cm

Under bröst 80 cm

Midja 72 cm

Mage 80 cm

Höft 99 cm

Lår 59 cm

Precis ovan knäskål 38 cm

Vad 39 cm

Ta ett block och skriv upp er vikt och välj ut ett antal mått som ni mäter en gång i veckan på t e x måndag morgon innan ni gör något annat. Bra mått att ta är t e x, biscpes, mått under armhåla och runt, midja där den är som smalast, mage där den är som stört och i avslappnat tillstånd, höft där den är som bredast, lår där det är som bredast, 1 dm ovanför knäskål, precis ovan för knäskål och vaden där den är som bredast! Då har ni ett bra urval och många mätpunkter att se era förbättringar på. Här måste ni vara rättvisa och vara helt avslappnade när ni tar måtten. Ni väger er samtidigt men låt detta bara vara en indikation, för det är intressant att se att om ni tränar styrketränng så ser ni att kroppen blir mindre och fastare men vikten förändras inte lika mycket för som ni vet så väger muskler mer än fett.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.