Träningsuppföljning och sagt upp mitt medlemskap på SATS!


Efter att ha gått ner 19 kg från slutet av maj och fram till september så fortsätter jag min resa mot mitt mål på 62 kg. Jag motionerar nästan varje dag och nu börjar det närma sig den magiska dagen som jag längtat efter väldigt mycket. Dagen då jag skall börja träna lite styrketräning igen. Efter 9 år på SATS så sa jag i förra veckan upp mitt medlemskap. I nio år har jag varit medlem och betalat mitt årskort men det sista året och lite till gjorde dom verkligen inte skäl för namnet gym längre. Så i stället för att gnälla, säga till, tala med anläggningschefen så slutar jag.

jeansdag

Varför kanske ni undrar, för att dom helt enkelt inte längre har riktiga instrukörer, utan bara några snabbutbildade ungdomar som inte ens kan styreträningens grunder och då tycker jag inte att jag vill lägga mina pengar hos dom lägre, för jag förväntar mig så mycket mer. Så många incidenter som jag inte ens orkar rada upp här gör att jag bestämmer mig för att sluta och hitta ett gym som är värt att kallas gym. Slitna redskap, trasiga maskiner, dåligt underhåll och instruktörer, som när jag bett om hjälp, som sagt till mig att dom inte kan ställa upp att kontrollera att jag gör en viss övning korrekt (man blir nämligen hemmablind i bland) för dom tror inte på styrketräning. Då kanske man inte skall jobba på ett gym tänker jag!

img_8538-3

Jag är en trogen kund och det skall bli kul att börja någon annanstans och det kanske ger mig en nytändning…fast jag är så sugen på styrketräning så allt jag behöver just nu är ett antal vikter och några skivstänger! 🙂

Nu går jag snart in i en ny fas av min viktnedgång och träning. Det innebär fortfarande inte att jag skall träna så mycket, men tillräckligt för att bygga upp lite muskelmassa, och det roliga är att med mindre fett på kroppen så kommer det bli extra kul så klart! Har ännu inte bestämt vilket gym det blir!

Vet ni att mellan oktober och januari är det statistiskt konstaterat att vi går upp som mest i vikt. Att det sedan tar ca 5 månader från januari att bli av med den övervikten! Låt inte du bli en av dom i statistiken. Kom igen nu, vi kan bättre. Fokusera på vad du vill nå. När andra i januari börjar panikbankta då är målet att vi bara fortsätter vår bana, och när vi kommer till april/ maj känner vi oss nöjda att dra på oss lite lättare kläder. Fokusera på det. Ställ in din målbild på det och du har många månader framför dig att jobba på och jag vet att du klarar det! Kan jag så kan banne mig du också! Se nu till att du inte hamnar i januari-fällan.

Hur skall vi göra med julmat då, jo men ät, men ät inte mer än vanligt! Motionera hela julen! Gå långpromenader varje dag utan undantag! Gör nu en plan så du inte hamnar med flera kilos övervikt i januari! Tänk att ha planerat detta och inte känna paniken efter nyår. Skulle det inte vara värt det! Kom igen så kör vi!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.