Träningsuppföljningsmåndag!


Hur går träningen för er nu så här i början på året? Jag känner mig peppad att träna och jag tycker träningen går bra. och just nu så kör jag träning alla vardagar efter jobbet! Jag ökar fortfarande löpningen just nu på löpband för att senare kunna springa fullt ut när snön har gått bort. Jag tar helt enkelt inte risken och springer ute när det är halt, då jag både har taskiga knän och en skada i foten. Så det är dumt att äventyra det, för det är bara en liten halkning som kan sätta mitt knä ur led!. Tack och lov finns det löpband och det funkar fint att träna på! Jag nöjer mig med promenader med hundarna när det är halt, kylan har jag inget emot utan snarare tvärtom!

Om ni inte känner att ni får till träningen så funkar det även att göra Powerwalks på ett löpband och för er som behöver komma igång så kan första tiden faktiskt bestå av löpband eller crosstrainer i 30 minuter till en timma! Man behöver faktiskt inte springa!

I många fall är det psykologiskt smart att gå till gymmet för då säger man till sig själv att nu är det träning som gäller! Jag tror också det är samma för oss alla, att vi har ont om tid och har svårt att få in allt i vardagen, men det är bara att prioritera!

De senaste veckorna så ha jag jobbat väldigt mycket och då blir det automatiskt att jag inte får samma resultat på träningen och det i kombination med att jag kanke inte riktigt focuserar på 100% rätt mat! Jag ser det som så att huvudsaken är att träningen blir av för då har jag den rutinen i vardagen och träningen är viktig för att min kropp skall orka.  Det är det viktigaste för mig, och att jag inte ”slarvar bort” min förmåga att springa långt d v s konditionen och min styrka, och kontinuitet gör att jag inte gör det!

Jag står just nu still vad gäller vikt och har gått ner något vad gäller mått, särskilt på höft och lår, men jag vet att jag bygger muskler och i vanlig ordning så väger muskler mer än fett! Man måste också lära sig leva med dessa platåer man hamnar på i bland.

Det roliga är att jag kommer i ett par av mina gamla jeans som var ett av delmålen på vägen! Så det får bli denna veckans mått på att det går framåt! 🙂 Ett annat mål är mina armhävningar, jag har satt som mål att göra 50 st i rad, utan uppehåll och jag är nu uppe i 30 stycken denna veckan så även detta går frammåt!

I dag blir det träning och så fort jag publicerat alla produkter i vår webshop så skall jag focusera bättre på träningen! Jag längtar verkligen tills snön går bort så jag kan får springa mina 10 kilometers rundor igen….och öka till 15 och 20 kilometer som jag tänkt!

DSC09338

Tänk nu på att inte ”ge upp” eran träning för det är ofta nu i februari som man börjar vackla..utan kör på, och känner ni inte för att gå och träna så ta en promenad då, men gör någonting!

Ha en riktigt bra måndag! Packa er träningsväska och ha en bra dag på jobbet! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.