Vår i luften! Starta träningen!


I morse kändes det som vår i luften när jag var ute med hundarna! Längtar alldeles särskilt till våren denna sommaren då jag leder projektet i vårt sommarhus-område med indrag av kommunalt VA. Det blir en speciell känsla när allting är klart, och man kan koppla in detta vatten då vi innan bara haft sommarvatten. Vi har nämligen redan färdigställt vårt badrum så för oss är det bara att koppla in alltsammans!

DSC03623

Vi bor väldigt nära vårt sommarhus, närmare bestämt 5 kilometer! 🙂 Anledningen till det är att jag köpte sommarhuset långt innan vårt vanliga hus. Innan bodde vi på Arkivgatan vid Avenyn men efter många år i stan så kände vi att vi ville flytta till hus, så nu bor vi i Torslanda!

sovrum bambam DSC03490

DSC03529

Denna veckan skall jag åter komma in i mina träningsbanor, nu börjar det verkligen bli väder för löpning så det är bara att ge sig ut. Tänkte att jag skulle ge mig ut utan min pulsklocka så jag inte vet på vilken tid jag springer och inte heller kan kontrollera vad jag har för puls hela tiden. I bland behöver jag den ”avkopplingen” då jag konstant tävlar med mig själv och har svårt att verkligen springa långsamt. Ni som ännu inte införskaffat er en pulsklocka, gör det, det kommer bli en kick och det är också ett verktyg för att förstå när det är dags att öka eller tvärtom sakta ner lite grand! Se den som en investering i er löpning och ett verktyg att bli bättre!

DSC09333

Skall även börja träna på gymmet då jag behöver kommer i gång igen, det finns en tid som är ok att vara i från när någonting särskilt inträffar i ens absoluta närhet, men sedan finns det också en gräns då man måste ta tag i sig själv och säga ”ok allt är inte hundra ännu, men du kommer må bättre av träna hårt igen”. Jag måste säga att jag har blivit mycket bättre med åren att lyssna på min kropp! Det var något som jag tidigare var ganska dålig på, som instruktör var jag duktig på att tala om för andra hur dom skulle göra, lägga upp träningen och vila när dom var sjuka, men jag var väldigt dåligt på att praktisera det själv.

DSC09339

Nu skall jag även koppla på min utmaning igen med målet att kunna göra 50 armhävningar i rad och började denna morgonen med att se var jag befinner mig. Jag klarade 30 stycken i rad! Så planen ser ut som följer; 3 dagar i veckan måndag, onsdag, fredag gör jag min armhävningsövning som består av 4 set.

Set 1: Maxa så många jag kan (just nu 30 st)

Set 2: 20 stycken

Set 3: 15 stycken

Set 4: Maxa igen men minst 15 (här är man trött i armarna och orkar inte så många)

Denna veckan kör jag detta set hela veckan eftersom jag just börjat igen…..japp då är jag igång igen! Så ni som liksom jag haft ett giltigt skäl att ta det lite lugnare en tid…nu hoppar vi upp igen och ser till att komma i den den där formen vi längtar efter. Nu följer en tid av planering för att få i hop allting! Kom igen nu kör vi!!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.