Att ”göra” Mariestad!


I dag vaknade vi upp till en lite mer mulen dag men det är fortfarande så varmt så man knappt kan röra sig! Nu skall vi åka till Mariestad och gå på loppis i Esplanaden och titta på lite saker i Mariestad och kanske köpa en Klings glass på torget. Mariestad är nämligen kända för Klings glass med en liten ramsa som går ”Ett av livets goda ting, Kling”.

Titta på de vackra arrangemangen! En helt allé med vackra blommor och konstverk.

Vackra blommor!

Längst bort i ändan på gågatan så ser ni Teatern i Mariestad. Där har man varit många gånger och sett föreställnignar! 🙂

Vackra arrangemang med blommor har dom faktiskt överallt i Mariestad, till och med detta sommaren är dom fina trots att det är så varmt. Däremot är gräsmattorna helt grå överallt!

Klings Glass är ett måste när man är i Mariestad, och jag är uppväxt med att man åkte in till torget och köpte sig en glass och fick välja smaker! Min favorit är blåbär. Mammas favorit är baccardi.

Torget i Mariestad är fyllt med grönsakshandlare som säljer pinfärska grönsaker. Det luktade gudomligt för dom hade stora hinkar med dill och dillkronor!

Bokhandelen i Mariestad handlade vi lite kuvet och frimärken för att skicka in papper för mamma till myndigheter! 🙂 Jag köpte 3 stycken rostiga fåglar på pnnar som jag skall ha i min krukor.

Nu har vi köpt färska räksmörgåsar som vi skall ha till lunch i värment! Perfekt mat och i kväll skall vi äta jordgubbar!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.